Actualitate Sport Știri

Meci de țurcă în scop caritabil

image_printPrinteaza

Duminică, 2 aprilie 2017, Asociația Sportivă de Țurcă a punctat deschiderea sezonului de țurcă printr-un meci demonstrativ cu scop caritabil. Pe terenul de țurcă, de la ora 14.00 s-au adunat cu mic cu mare, jucători împătimiți de țurcă, care, de ani de zile au depus eforturi consistente pentru a readuce acest joc al copilăriei, uitat de mulți, în atenția publicului.

În fața spectatorilor au jucat 4 echipe care și-au demonstrat forța și tactica, însă, pe lângă ideea de meci demonstrativ și deschiderea sezonului, țurcașii au strâns bani pentru cazul lui Oliver, un băiețel diagnosticat cu o problemă gravă la ochi ce are nevoie de operație urgentă.

Jucătorii s-au declarat mulțumiți de joc, de vremea frumoasă care a ținut cu ei, precum și de donațiile făcute de cei prezenți la joc. Tot ei mai spun că urmează Campionatul Sighetean de Țurcă, deschis doar pentru cei înscriși în Asociația Sportivă Clubul Român de Țurcă, iar în iulie sunt șanse mari să participe la un turneu internațional de țurcă, în Slovenia. De asemenea, țurcașii au în plan organizarea unui turneu internațional la care deja și-au dat acordul echipe din Spania, Slovenia și Italia. Despre acestea, vom afla cu siguranța la momentul potrivit.

”Dorim ca acest joc sportiv tradițional să devină recunoscut ca sport național. Pentru ca asta să se întâmple, avem nevoie de sprijinul tuturor ong-urilor, cluburilor, grupurilor de tineri dispuse să adere la această mișcare sportivă. Cei interesați și dornici pot oricând să ne scrie un e-mail pe adresa tzurca@gmail.com si vom răspunde în cel mai scurt timp”, susțin țurcașii sigheteni.

Diana Mariana Apopi

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise