Actualitate Ce-o zîs?

Vax populi?!

image_printPrinteaza

Mult iubite și stimate, domnule CUREA (cu accentul pe „u”)/CUREA (cu accentul pe „a”). Noi vrem să ne prezentăm încă de la începutul scrisorii. Să stiți că noi reprezentăm poporul cel adevărat, noi care suntem prezenți aproape în fiecare seară la emisiunea d-lui Pătraru la rubrica „VOX POPULI”. Tare mult ne place, dar tare-i scurtă. N-ați putea d-voastră să puneți o vorbă bună la domnul Pătraru s-o facă mai lungă? Ș-acum să vă spunem, domnule CUREA (cu accent pe „u”)/CUREA (cu accent pe „a”) de ce vă scriem.Vă scriem să vă mulțumim că sunteți de-al nostru, de-al poporului și am auzit și noi că tare mândru ați scris despre „broscoiul bubos” ce-o fost prim-ministru. Pe noi ne-o uns la inimă când am auzit că folosiți cuvinte de-ale noastre și să vadă tot poporul că o condus țara un „broscoi bubos” și pe deasupra și „ungur”. Noi ne transmitem zilnic, unul altuia, frumoasele d-voastră cuvinte și expresii: „un **lică cu liceu agricol” (bine ați zis „**lică” care-i un diminutiv, că doar un om mic ca el nu putea avea un… „augmentativ”), „o stârpitură”, „un avorton”, „un idiot” și „un nesimțit” .

Apoi, domnule ziarist cum o ajuns prăpăditul ăsta să ne conducă pe noi atâta vreme? Musai c-o avut niște pile tare sus, de-o mai venit și cu gașca lui de tehnocrați de la Brusăl. Niște tălhari, domnule C/ C. Că străinii ăștia ne-o adus numai rău în țara asta. Uitați-vă și d-voastră ce-o lăsat în urma lor: pământ pârjolit, ape poluate și otrăvite, româncuțe batjocorite și violate. De popor ce să mai spunem? O fost adus la sapă de lemn. Se mai vorbește pe la noi că „broscoiul ăsta bubos” și-a făcut studiile pe afară, iar noi credem că n-o putut ajunge acolo numai cu pile și în special cu ajutorul nevestei, care se zice că-i franțuzoaică. Se mai afirmă că are un „SIVI” foarte bogat, numai mastere și doctorate pe la mari universități din Franța. Dar noi ne întrebăm ce-o căutat el pe acolo, n-o văzut el câți au doctorate pe la noi și cum și le iau? Ăsta, credem noi c-a făcut-o pentru că-i trădător de neam și țară, n-o iubește decât pe franțuzoaică, că de-și iubea țara și poporul, în două luni domnul Oprea îi putea oferi și 5 doctorate. Așa că, credem noi, că numai franțuzoaica l-o ajutat să vină numai cu o diplomă de doctor.

Tare bine ați făcut domnule C/ C, că l-ați sfătuit să mai meargă și la muncă: „… dar un serviciu, așa, v-ați găndit să vă luați? Un job onest, de agronom, nu v-ar deranja, că tot n-ați muncit pe bune în viața d-voastră? Măcar un șef la vrun colectiv, la un cules de vie, de livadă, de ceva, un maistru la un cazan de țuică. Vedeți că SIE are niște ferme agricole, de ce nu cereți detașarea acolo?” Nouă ne-o plăcut, domnule C/C, nu zicem că nu ne-o plăcut, dar musai să facem niște observații, pentru că noi suntem de la țară, noi suntem „talpa” ei. Agronom n-ar fi bine să ajungă, că de-ar ajunge ar fi în stare să fure tot, și apoi nu prea mai este pământ, că noi l-am cam vândut străinilor. De livezi, nici nu poate fi vorba, fiindcă, după revoluție, am tăiat pomii și-am făcut foc cu ei. Nici la SIE n-ar fi bine, că ăștia-s spioni, lucră cu străinii, iar „broscoiul bubos” cu nevastă-sa ar fi în stare să vândă la străini toată producția. Noi am auzit că acolo, în satul său natal, nu sunt decât peri și ceapă. Dacă era un inginer așa deștept mai planta și altceva.

Se mai laudă unii că comuna aceea a lui a mai dat țării un mare om de stat de-o ajuns și ăla prim-ministru. Și se mai șoptește prin popor că el ar fi fost un fel de ctitor al ROMÂNIEI MARI. Pă dracu, niște lăudăroși că doar România a fost tot așa de mare de când e lumea și pământul. O fost și ăla un mincinos și un lăudăros, un reprezentant al burghezo-moșierimii. Da bine i-o făcut partidul nostru drag că l-o băgat la pușcărie și l-o ținut acolo până și-a dat obștescul sfârșit. Merită toate felicitările post-mortem fostul director al închisorii care a dus cu el în mormânt secretul despre locul în care a fost înmormântat. În concluzie, domnule C/ C noi v-am dovedit că comuna aceea n-o dat țării 2 prim-miniștri, ci 2 trădători de neam și țară. Ș-am mai dori ca și actualul fost prim-ministru să-și ia tălpășița împreună cu franțuzoaica sa și să nu mai auzim de ei.

Vă îmbrățisează cu drag poporul de la rubrica VOX POPULI a domnului Pătraru.

P.S.1 Am avut, domnule ziarist, o mică problemă cu numele d-voastră. Noi, când v-am văzut la TV am auzit că vi se pronunță numele cu accentul pe „u”, iar noi știm de un obiect pe care îl băgăm în brăcinar și în care accentul cade pe vocala „a” . Am mai avea multe de spus, dar nu vrem să vă obosim.

P.S.2 Autorul vă cere scuze pentru toate greșelile de ortografie, punctuație și de exprimare. Fiind vorba de „poporul” de la rubrica „Vox populi”, nu puteam scrie altfel.

Vasile Pop

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise