Actualitate ONG Știri

Nou în Sighetul Marmației! Cursuri de parenting cu Asociația ”Together for Happines” (autor, Camelia Pesek)

image_printPrinteaza

Circle of Security – Cursuri de parenting la Sighetu-Marmației, cu Asociația ”Together for Happines”

Circle of Security (Cercul Siguranţei) este un concept dezvoltat în S.U.A. de psihologii Glen Cooper, Bert Powell si Kent Hoffman. Acest program de parenting are la bază decenii de cercetare referitoare la modul în care este (sau nu este) sprijinită dezvoltarea sentimentului de siguranță în relațiile de atașament.

Cercul Siguranței reprezintă un proces nou și creativ și este astfel conceput încât să ofere părinților principii – cheie care sprijină dezvoltarea atașamentului sigur, într-o formă ușor de asimilat și într-un context de suport.

Cercul Siguranţei înseamnă un set de unelte prin care părinţii pot să îşi acceseze capacitea naturală de a oferi grijă şi suport emoţional copiilor lor, aceasta fiind baza pentru a crea o relaţie autentică cu aceştia şi, în acelaşi timp, bază pentru ca ei să devină viitori adulţi echilibraţi şi capabili să se descurce în viaţă şi în relaţiile lor.

Circle of Security nu este un program de educație pentru părinți, ci un program-suport care îi ajută să înțeleagă care sunt nevoile de bază ale copiilor (demonstrate de zeci de ani de cercetări) cât și care ar fi metodele prin care ei își pot accesa, prin auto-reflecție și dedicație, capacitățile naturale de a fi alături de copii, spre binele acestora.

Asociația non-profit ”Together for Happiness”, proaspăt intrată în rândul Ong-urilor cu scop educativ, are în componență trei membri fondatori (sigheteni): Bianca Begy, Raluca & Cristi Leordeanu. Scopul asociației este de a susţine persoane atât în cadrul familiei cât şi individual în sfera dezvoltării personale şi emoţionale. Ideea constituirii acestei asociații a pornit de la dorința sinceră a trei părinți de a-și îndeplini rolul cât mai bine, de a crește copii liberi, responsabili și fericiți, inspirați fiind de experiența unuia dintre membrii asociației (Raluca Leordeanu) care a participat la un curs Circle of Security (COS). Astfel de cursuri au loc și în alte orașe precum Cluj sau București, iar dorința celor trei promotori ai acestei idei este de a facilita accesul la acest gen de cursuri și sighetenilor. Cursul va fi structurat în 7 module, respectiv întâlniri cu o durată medie de o oră și jumătate. 

Asociația propune să acționeze în favoarea comunității în general, a  familiilor cu copii, dar nu numai. Grupurile COS parenting se adresează părinților cu copii între 0-5 ani, educatorilor, dar și bunicilor sau altor aparținători. Este foarte important ca parinții să participe împreună, ca un cuplu, pentru că implementarea conceptelor e mult mai ușoară dacă ambii părinți sunt de accord / au aceeași înțelegere. Grupurile vor fi de minim 4 și maxim 16 participanți.

Primul grup/ prima serie de cursuri începe pe 8 noiembrie și durează până pe 20 decembrie. Întâlnirile vor avea loc în fiecare miercuri seara de la 18.30 și vor avea o durată de aproximativ o oră și jumătate. Trainerul oficial al cursului este Ani Agăpeanu de la CSEI Sighet,  trainer autorizat pe COS și care beneficiază de o experiență de ani buni de implementare a conceptelor în sesiuni private cu părinții. Ea va fi secondată în acest demers de Bianca Begy formator și cu o vastă experiență în traininguri de dezvoltare personală și nu numai.

Pentru mai multe informații privind accesul la curs sau curiozități despre această asociație se pot consulta următoarele link-uri:

Site asociație: http://www.togetherforhappiness.ro

Pagina facebook: https://www.facebook.com/TogetherForHappiness/

Iar pe plan internațional:

https://www.circleofsecurityinternational.com

https://www.youtube.com/watch?v=xH1CbC4No24

Autor, Camelia Pesek

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise