Actualitate Știri

O lecție de profesionalism! (autor, Aurelia Dragoș)

image_printPrinteaza

Încă îmi răsună în urechi acordurile ultimei piese interpretate de domnul Szekely Ioan și elevul Malicski Kristian de la concertul de muzică simfonică ținut în sala mare a Centrului Cultural din oraș (recent transferat în locația actuală), în cadrul Festivalului Aeternus Maramorosiensis.

Știam că există în multe domenii profesioniști de o înaltă ținută morală. Astfel de oameni mi-a fost dat să văd la acest concert. Deși evenimentul a fost larg popularizat, sala a fost aproape goală. Eram o mână de oameni. Cu toate acestea, la ora indicată în program, interpreții au început să cânte arii din Rigoletto, Oberon, piese de J.S. Bach, F. Schubert, Puccini, Weber. Ne-au încântat cu interpretarea lor!

Cred că dacă în sală ar fi fost doar unu-doi oameni, domnul profesor Szekely și tânărul Malicski Kristian ar fi procedat la fel. Au fost răsplătiți cu puternice aplauze. Respect pentru cei doi interpreți sigheteni! Respect pentru tot ceea ce oferiți comunității sighetene, domnule profesor Ioan Szekely!

Autor, Aurelia DRAGOȘ

sursă foto: Florian Szabo

 

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Cred ca organizarea putea fi mai buna…afise in oras au fost prea putine, iar informatiile de pe internet nu ajutau deloc, caci initial scria ca, concertul va avea loc la biserica reformata, cu 15 minute inainte de concert anuntul a fost modificat, locatia fiind centrul cultural, sala de spectacole (fara a oferi o adresa), ca intr-un final sa ne explice cineva unde e acest (actual) centru cultural.

oferta-wise