Actualitate Sport

O ucraineancă luptă pentru Sighet… la șah! (Ion Mariș)

image_printPrinteaza

Războiul din Ucraina a distrus viețile și destinele multor oameni; pe lângă pierderi de vieți omenești, dezastrul economic declanșat în țara vecină, nesiguranța care se insinuează în toate segmentele societății determină o parte din populație – dar mai ales femeile și copiii – să-și caute refugiul în alte țări. Foarte mulți cetățeni din țara vecină și-au găsit o țară de adopție în România. Generozitatea și empatia sighetenilor pentru refugiații din Ucraina au fost și sunt vizibile de peste 200 de zile, de când a început războiul de lângă noi.

Am primit o informație foarte interesantă în aceste zile de la neobositul nostru concitadin, Ioan Costiuc (promotor și antrenor de șah), care ne confirmă că Sighetul este solidar cu ucrainenii și la… sportul minții. O tânără ucraineancă, Diana TARLEVA, mare maestră la șah (coeficient ELO – 2175), originară din Kiev, a fost legitimată în lotul echipei feminine a orașului nostru (CSM Sighet).

Marea maestră Diana Tarleva a optat să joace pentru Sighet „apreciind generozitatea sighetenilor și sprijinul acordat refugiaților ucraineni” dar și pentru valoarea și talentul junioarelor care compun echipa celui mai nordic municipiu de frontieră.
Diana Tarleva locuiește temporar la Techirghiol, împreună cu soțul ei Konstantin Tarlev, mare maestru în șah și el, component al lotului masculin de șah din Techirghiol.

În perioada 20 – 30 septembrie 2022, la Oradea, se desfășoară Campionatul Național al României, Superliga Masculină și Feminină, iar echipa feminină a Sighetului, cu ucraineanca Diana Tarleva care va juca la prima masă, are speranțe mari de-a urca pe podium.

Succes maxim echipei sighetene! Bine-ai venit la „masa” noastră șahistă, Diana Tarleva!

Ion Mariș

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • De 3 ani de zile echipa feminină de șah a Sighetului joacă în Campionatul României la cel mai înalt nivel, elita șahului românesc, Superliga feminină, concurând cu cluburi puternice din orașe mari ca București, Timișoara, Iași. Faptul în sine constituie o mare performanță, atâta timp cât orașe mari ca Brașov, Constanța, Cluj-Napoca și altele nu au acces în această competiție.
    În acest an echipa sigheteană va fi formată din marea maestră Diana Tarleva și junioarele Trifoi Mihaela-Ioana, Batagan Ilinca-Petra, Sălăjan Ștefania. Facem mențiunea că toate cele 3 junioare sunt convocate în loturile naționale, primele 2 la 18 ani, cea de-a treia la 16 ani, la Balcaniadă, care se va desfășura în Muntenegru.
    Prezența maestrei ucrainene Diana Tarleva în lot este un imbold și o mobilizare pentru junioarele menționate. Așteptăm rezultate și avem speranța să onorăm această competiție.

    Costiuc Ioan, antrenor

oferta-wise