Actualitate Cultură Video

O zi mai aglomerată la Sighet! | VIDEO

foto: Ion Mariș
image_printPrinteaza

În Vinerea Mare, 17 aprilie 2020, Sighetul a fost mai agitat, oamenii au făcut cumpărăturile – mult mai reduse ca altădată – pregătindu-se pentru Sărbătorirea Paștelui într-o discreție impusă de nepoftitul virus. Cei mai mulți echipați, alții fără camuflajul complet corespunzător, poftiți în stradă și de vremea bună, dar și de completările pentru partea culinară, orașul oscilează de la o liniște nefirească la agitația binecunoscută.

Scurta noastră plimbare (pe câteva din străzile mai puțin „vizibile”), în vremuri de restriște, completează Jurnalul video al unui film care – sperăm – se va finaliza totuși cu bine. Happy end?!…

Salut, Sighet!

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Respect!
    Respect pentru sigheteni, în mare parte au înțeles măsurile ordonanțelor militare si stau in casa! Din video prezentat, doar in proximitatea pieței centrale, s-a observat, puțină mișcare pietonala. Este de inteles, guvernul a dat liber la vânzarea de produse alimentare, in piete, in conditile respectarii masurilor de protectie impotriva covidului 19! Strazile sunt aproape goale de pietoni, ici colo, cate un grabit, in rest doar biciclisti si autoturisme, fapt imbucurator, ca cetatenii municipiului inteleg izolarea! Ma intreb daca nu as fi avut prieteni si prietene, cum m-as fi descurcat? Am avut noroc de ei si le multumesc, asa am reusit sa nu ies din casa, doar pana la containerele pentru gunoi menajer. Astept cu nerăbdare să mi se termine „arestul”, sa uit de chinul de a sta inchis, nu de frica virusului, ci mai mult de frica amenzilor, contaminarea in oras este minoră si asta datorita conștiinței civice, a celor mai multi locuitori, cărora le port un respect deosebit! Am de toate in privinta cinstirii marii sărbători a Învierii Domnului, singurul lucru ce-mi lipseste,este ,,libertatea”, dorul de ce-i dragi, plimbările zilnice si dialogul cu prietenii la o cafea! Sunt sigur că va veni timpul cand vom scapa de restricții si atunci voi fi in largul meu! Pana atunci le doresc concetatenilor mei, care sarbatoresc Pastele, sa petreaca frumos si sanatos, sa ciocnim in gand, un ou rosu si diseara sa spunem: Hristos a inviat!

oferta-wise