Actualitate Social

Oana Puicar, o tânără sigheteancă, are nevoie de ajutorul nostru!

Oana Puicar
image_printPrinteaza

Oana Puicar (clasa a XII-a) este o elevă eminentă a Colegiului Național ”Dragoș Vodă”. La naștere, a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală și suferă de spasticitate, boală ce îi afectează aparatul locomotor. 

Oana visează să studieze neuroștiințele, specializare care nu există în România, la nivel de licență. De aceea, Oana a aplicat în Marea Britanie și a fost acceptată la trei dintre cele mai prestigioase universități. Singura ei șansă la o viață normală este efectuarea unei operații de rizotomie dorsală selectivă. Costurile operației sunt de 70 000 de dolari și trebuie efectuată în America în luna iulie a acestui an.

”În prezent, din cauza spasticității crescute, mă deplasez pe distanțe mai mari de 400 de metri mai ales cu căruciorul, deoarece mersul pe jos necesită un efort epuizant. Au apărut dureri la genunchi și s-au intensificat cele musculare, la picioare și spate. Dr. Park mi-a recomandat să nu mai merg fără sprijin în medii neprotejate, deoarece o căzătură ar putea avea consecințe grave. Scrisul a devenit din ce în ce mai dificil, la fel ca activitățile care implică motricitatea fină.

Pentru mine, rizotomia este șansa unei vieți independente, singurul lucru care ar putea opri regresul fizic, înlocuindu-l cu progres, șansa de a începe facultatea fără incertitudine, fără a mă întreba dacă voi ceda sub presiunea suplimentară cauzată de efortul din ce în ce mai mare pe care trebuie să îl depun pentru a mă descurca singură.

Doctorul Park de la Spitalul Pentru Copii din St. Louis este neurochirurgul care are cea mai vastă experiență în domeniul rizotomiei – peste 4000 de pacienți operați. El consideră că eliminarea spasticității prin operația de rizotomie mă poate ajuta să am o viață independentă și să evit să ajung permanent în cărucior în câțiva ani. De asemenea, crede că mișcarea va fi mai ușoară, iar durerea va fi semnificativ redusă, poate chiar înlăturată. Operația poate opri deteriorarea genunchilor, ajuta la ținerea sub control a scoliozei, dar și la îmbunătățirea motricității fine.”, povestește Oana pe blogul personal: https://pasiioanei.blogspot.com

Cei care doresc și au posibilitatea de a dona o pot face în următoarele conturi, specificând că este o donație:

RON
Cod IBAN: RO93RNCB0185154585860001
SWIFT: RNCB RO BU

TITULAR CONT: Puicar Oana Mihaela

EURO

cod IBAN: RO46 RZBR 0000 0600 2080 2088
SWIFT: RZBRROBU

TITULAR CONT: Lihet Maria (mama Oanei)

USD
Cod IBAN: RO24 RZBR 0000 0600 2082 5570
TITULAR CONT: Oana Puicar
Orice ajutor contează!

CONTACT: oanapuicar@gmail.com (pentru mai multe informații și dovezi medicale).

Salut, Sighet!

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise