Actualitate Cultură

Pictorul sighetean Ștefan – István Hegedűs a participat la ultima tabără înainte de… izolarea generală!

image_printPrinteaza

Luna martie ne-a adus, pe lângă semnele primăverii și…. pandemia care a răsturant toate previziunile. Viața cotidiană și derularea tuturor activităților au fost perturbate de impactul cu un dușman invizibil. Nu știm ce surprize ne va aduce viitorul apropiat, cert este că lumea se poate transforma dramatic. Toate activitățile încep să se adapteze la restricțiile impuse, lumea virtuală – vrând – nevrând – devine o a doua „casă”.

La sfârșitul lunii februarie, pictorul sighetean Ștefan – István Hegedűs, a participat la cunoscuta Tabără Internațională de Pictură de la Vaja (Ungaria). A fost ultima activitate „reală” pentru că, la doar câteva zile de la încheierea taberei, a început sarabanda închiderii granițelor. Piști Hegedűs a parcurs cu bine cele două săptămâni petrecute la Vaja (14 – 28 februarie 2020) și, ajuns la momentul potrivit acasă, la Sighet, mi-a dat câteva detalii despre perioada petrecută acolo. La tabără au participat 12 pictori, 5 din România și 2 din Ucraina. Fiecare artist a finalizat trei lucrări, dintre care două – conform înțelegerii – au fost donate organizatorilor. István Hegedűs a oferit cea de-a treia lucrare unei importante galerii de artă din Budapesta și s-a întors acasă cu o experiență frumoasă, fără tablouri dar… sănătos. De altfel, pictorul sighetean are numeroase lucrări în mai toate galeriile importante din Ungaria dar și în colecții private de acolo și din întreaga lume.

Talentatul pictor sighetean a participat la tabăra internațională de la Vaja pentru a… treisprezecea oară și, este convins că cifra 13 nu este „purtătoare” de ghinion.

Piști Hegedűs, deși s-a conformat deciziei generale de autoizolare, continuă să ne comunice și să ne transmită virtual mesajele lui frumos „colorate”!

Ion MARIȘ

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Sigur ca nu …13 este numarul sfantului Anton de Padova ! Din contra , daca ar fi sa-i atribuim puteri , atunci aduce noroc !

oferta-wise