Actualitate Cultură

PoetikS – Marius Voinaghi

image_printPrinteaza

*****
pandemie-n burg
cârceii de iederă
bat în fereastră

*****
clopote-n amiaz –
se destramă din sălcii
mâțișoarele

*****
primăvară iar –
în firida zidului
o păpădie

*****
coronavirus –
se scurg țurțuri de gheață
în umbra școlii

****
onomastică –
dispare fulg după fulg
pe celălalt mal

*****
#amgrijă –
vise nedespicate
doar primăvara

*****
zona galbenă –
inima fără cusur
atârnând de-un fir

*****
zori de Martie –
bătăile inimii
ținute în frâu

*****
epidemie –
plăcintele trecute
numai peste gard

Marius VOINAGHI

N. r.: prof. Marius Voinaghi a obținut Premiul II pentru primul haiku din acest grupaj, la concursul săptămânal „Romanian Haiku” (646), organizat de Autorii de haiku din România

foto: Marius Voinaghi

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Felicitari, D-le M. Voinaghi, pentru eleganta, valoroasa si frumoasa realizare, ca si pentru premiul II primit. Desi sunt departat de acest gen literar, haiku, imi place poezia, obisnuit mai mult cu aceea versificata, dar si de alt gen, care, incetul cu incetul, ma cuceresc tot mai mult. Acestea te fac parca mai partas la cele ce ele exprima, mai activ ca intr-o poezie versificata, unde totul pare a fi dat de-a gata, savurand cu placere doar continutul si muzicalitatea versurilor. in celelalte genuri, inclusiv de haiku, continutul te cheama in profunzimea intelegerii ei, prin meditatie proprie, prin care ajungi sa unesti ceea ce parea departat si sa le dai unitatea lor placuta si ampla, profunda. Inca odata, Felicitari, cu multa placere si sinceritate.

    • Vă mulţumesc, D-le Gheorghe Bărcan, pentru frumoasele cuvinte, aşa cum o faceţi de fiecare dată, aici pe „Salut, Sighet!”. Apreciez pledoaria dumneavoastră pentru haiku şi îndemnul la meditaţie şi introspecţie. Aveţi perfectă dreptate. Dacă nici în această perioadă, atunci când? Vă doresc sănătate multă!

oferta-wise