Actualitate Știri

Primul caz de coronavirus confirmat la Sighet!

image_printPrinteaza

În cursul acestei seri (17.03.2020), am primit, din păcate, informația că DSP-ul a informat verbal că la Sighet avem primul caz de coronavirus. Este vorba despre o persoană de sex feminin din centrul de carantină de la Liceul Forestier, dar, foarte important, este asimptomatic. Se așteaptă și confirmarea scrisă de la DSP, cu Buletinul Medical. Pacienta nu a intrat în contact cu alte persoane.

Mâine dimineață, pacienta, clujeancă de origine, va fi transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Ceea ce este important de subliniat, este că medicii de la Spitalul din Sighet sunt permanent la datorie.

Pentru a afla mai multe informații despre cum este pregătit Spitalul Municipal din Sighet pentru a face față pandemiei, am luat legătura cu directorul medical al instituției, dr. Mariana Șimon, care ne-a confirmat că spitalul este dotat cu tot ceea ce este necesar.

Medicii de la Secția Infecțioase, dr. Ileana Mihalca și dr. Erika Șofron, plus Serviciul CPU sunt permanent în Spital. De asemenea, există personal calificat și la cortul de triaj. Am aflat că absolut toate materialele importante (măști, mănuși, ochelari, vizoare, combinezoane etc.) există în cantități suficiente. De asemenea, s-au transmis comenzi pentru stocul de rezervă, comenzi care vor fi onorate în zilele următoare.

Sighetenii sunt îndemnați să își păstreze calmul, să nu se impacienteze și să respecte normele de igienă recomandate.

Salut, Sighet!

oferta-wise

7 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Dumnezeu sa binecuvanteze medicii si personalul medical din Sighet ! Sanatate tuturor bolnavilor !

  • „Pacienta nu a intrat în contact cu alte persoane”. Cum spuneți asta? Se vede clar în filmări pe YouTube cum toți cei caramtinati intra in contact unul cu celălalt pe holurile internatului!!!!

    • Pacienta nu a intrat în contact cu persoane din afara zonei de carantină! Era simplu de înțeles!!! Este clar că nu sunt izolați individual cei din carantină dar, acolo, au fost și sunt testați, sunt sub supraveghere continuă! Important a fost și este ca persoanele contaminate să nu intre în contact cu cei din comunitate!!! Îngrijorarea este că se poate transmite virusul ÎN AFARA ZONEI DE CARANTINĂ!

  • Peste 10.000 !!!!
    Record absolut de vizualizari ! Sa speram ca va fi intrecut cat mai repede de o stire poziitiva !

    Dumnezeu sa binecuvanteze Sighetul ! God bless our city !

oferta-wise