Actualitate Social Știri

Vă ajutăm din Sighet!

image_printPrinteaza

În vremuri de criză e nevoie de implicare și solidaritate! Odată cu trecerea țării la scenariul 3 al crizei Corona Virus, s-a format în mun. Sighetu Marmației grupul de solidaritate comunitară “VĂ AJUTĂM DIN SIGHET!”. Grupul are în prezent 50 de membri și reunește mai mulți cetățeni activi, sub coordonarea a două organizații implicate civic din Sighet: Asociația Vocea Lor și Asociația Szmisz. Astfel, Sighetul se alătură orașelor Cluj, București, Sibiu, Arad și Constanța care au pornit inițiative similare pentru a sprijini cetățenii și autoritățile în gestionarea situației generate de coronavirus.

Unde găsiți acest grup?
Pentru a evita propagarea virusului, grupul se organizează pe rețelele de socializare și exclusiv online.

Ce își propune?
Loc civic de întâlnire pentru sigheteni pe tema Coronavirus, dar mai ales grup de sprijin pentru cei aflați în imposibilitatea de a se aproviziona în perioada următoare. De asemenea este un apel la responsabilitate și organizare civică.

Principalul obiectiv al nostru este să organizăm eficient voluntari care să poată ajuta în perioada critică oameni în vârstă, persoane cu afecțiuni specifice ori familii cu copii care nu trebuie sau nu pot să iasă din locuințe pentru cumpărături sau medicamente. Va fi organizat un program de livrări la domiciliu, care să respecte aceste nevoi speciale și care să mențină siguranța atât a voluntarilor implicați, cât și a beneficiarilor.

Cumparaturile vor fi plătite de solicitanți și se vor face în mare parte prin colaborarea cu câțiva furnizori din lanțul retail.
Pe lângă activitatea de aprovizionare, ne așteptăm să apară în timp și alte tipuri de nevoi, pentru care ne pregătim deja: procurarea și distribuția de echipamente de protectie, monitorizarea datelor persoanelor în carantină, discuții specifice cu autoritățile și ajutor oferit lor la cerere.

Cum își propun să ajungă la vârstnici și alte persoane imobilizate sau izolate la domiciliu?

Voluntarii din grup vor distribui informații despre ajutorul pe care ei îl pot oferi persoanelor din categoriile menționate mai sus. Vor fi responsabili pe zone și vor comunica cu cei aflați în nevoie, din zona lor.

Asigurarea unei activități fără riscuri și cu respectarea tuturor normelor de siguranță indicate de autorități se va face cu ajutorul Asociației Szmisz și fiecare voluntar va trece printr-un instructaj specific.

Oricine este dispus să se implice și să ajute, o poate face pe Facebook în grupul „Vă ajutăm din Sighet!”: https://www.facebook.com/groups/543722242931234/

Formular de înscriere voluntari:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_XmaX0UrZSoDaGtmRW4i-QURGwg_mC2e5Y3cO6_097_IEWA/viewform?fbclid=IwAR3GeqZIdyGqJi_NEWA7VvpX13s0APqmERMipBQwgBhxEIhztasdCuO9oZI

Comunicat de presă

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise