Actualitate Știri

Situația la zi în Sighet: două cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate

image_printPrinteaza

ACTUALIZARE (19 martie 2020, ora 18:45): Din surse medicale am aflat că, cele două persoane confirmate cu coronavirus (starea lor de sănătate având o evoluție pozitivă) sunt încă la Spitalul Sighet, aici fiind toate condițiile necesare tratamentului, monitorizării etc.

Dintre cele două persoane, este posibil ca în următoarele zile pacienta domiciliată în Cluj să fie transferată în unitatea spitalicească din Cluj-Napoca. Cealaltă pacientă, fiind sigheteancă, va rămâne sub tratament în Sighet.

—————————————————————————————————————————————

Joi, 19 martie 2020, sunt confirmate două cazuri de coronavirus la Sighet (la nivelul județului Maramureș au fost raportate până acum trei cazuri – două la Sighet și unul în Borșa). Este vorba despre două femei care au fost transportate la Cluj. Din păcate, există suspiciunea de infectare cu COVID-19 pentru alte trei persoane. Se așteaptă rezultatele finale de la instituțiile medicale de specialitate.

Am luat legătura cu primarul Sighetului, ing. Horia Scubli, care ne-a confirmat că sunt funcționale trei corturi (în curtea Spitalului Municipal Sighet) unde se realizează testarea epidemiologică, acestea fiind complet echipate. La acest moment, în Sighet sunt în carantină 120 de persoane, repartizate în trei locații securizate (dintre care, 74 la Liceul Forestier).

Dacă în rândul populației există suspiciuni de infectare sau cu simptomatologie pe această direcție, persoanele respective sunt rugate să se prezinte la punctele de triaj.

Autoritățile locale îi roagă pe sigheteni să limiteze drastic deplasările prin oraș și, mai ales, să evite plimbările/ ieșirea prin parcuri.

De asemenea, de la Inspectoratul Poliției de Frontieră am fost informați că Punctul de Trecere a Frontierei Sighet-Solotvino (spre/dinspre Ucraina) este închis, ca de altfel și punctele de la Halmeu și Siret. La Halmeu, au acces doar camioanele de transport marfă.

Rugăm și noi, insistent, să se respecte ferm regulile și recomandările autorităților.

Pentru informații suplimentare legate de coronavirus există o linie permanentă deschisă: 0800.800.358.

Salut, Sighet!

Foto: Ion Mariș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Parinte Sfant, ai grija de cei bolnavi si vindeca-i ! Apara-ne pe toti ! Sa ne unim in rugaciune de acasa toti sighetenii – ortodocsi, catolici, reformati, neoprotestanti, evrei cerand acelasi har de la unicul Tata ceresc !

    Domnul este Pastorul meu si nu voi duce lipsa de nimic ( Ps 22,1)

oferta-wise