Actualitate Editorial

România abandonată: incompetență și corupție! (autor, Ion Mariș)

foto: Ion Mariș
image_printPrinteaza
Ion Mariș

Nu am cuvinte pentru ce se întâmplă în România, pentru imensa suferință a familiilor celor două tinere care au fost probabil ucise de un neom, de un criminal mizerabil din Caracal. De fapt de o lună, oficial, nu se întâmplă mai nimic! Doar constatăm – uimiți?! – câtă incompetență și corupție există în România, inclusiv în sistemul judiciar.

Iar noi, noi spectatorii… suntem din nou activi! Responsabili! Dar trebuie să recunoaștem: ne place să ne plângem! Ne place să ne auzim – brusc – vociferând! Luăm – parcă treziți dintr-un vis – atitudine!

În ultimii ani am publicat destul de multe articole despre mizeria din România, nu neapărat mizeria materială (românii au un grad de rezistență deosebit de ridicat!) ci mizeria MORALĂ. Știu că a constata doar, a vocifera la adăpostul mulțimii, la adăpostul „turmei”, a ne rezuma doar la nivel declarativ nu înseamnă mare lucru dar, pentru “fapte” este nevoie de curajul de-a te „mânji” și de-a te bate cu morile de vânt (cu ticăloșii și incompetenții, mai pe șleau spus). Recunosc, trebuie un curaj nebun pentru a intra în arenă, în „mocirla” politicii!

S-a tot vorbit despre rețelele mafiote care au pus stăpânire pe multe dintre segmentele economico – sociale din țară. Am avut atâtea exemple, de-a lungul timpului, de compromisuri și colaborare între politicieni și mafioți, cetățeni corupți, infractori și escroci, despre nepotism și favorizarea incompetenților. Am avut nenumărate exemple despre examene trucate și aranjamente pe sinecuri, pe posturi bine plătite.

Am avut exemple foarte bine documentate despre reprezentanți ai conducerii Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, acolo unde mulți profesori universitari și-au plagiat doctoratele. Cum naiba pot fi pregătiți profesioniști 100 % de către plagiatori și generali incompetenți?! Cum naiba pot conduce țara politicieni care și-au cumpărat studiile universitare și doctoratele?! Cum pot avea nerușinarea să nu recunoască furtul, plagiatul, puși în fața faptelor, a evidențelor clare?!

Da, fenomenul degradării morale în primul rând, este omniprezent, la toate nivelele: instituții publice, ministere, facultăți etc. Avem documentate numeroase cazuri de părinți ce-și transmit posturile universitare în familie, copiilor, progeniturilor ghiftuite de petreceri și tupeu. Mass media a publicat zeci de exmple în care politrucii noștri își angajează progeniturile incompetente în tot felul de ministere, acolo unde deciziile acestora duc doar spre… falimentul României.

Să nu mai vorbim despre politicienii analfabeți care învață managementul de țară pe spinarea noastră. Și apoi, evident, își votează salarii și pensii speciale pentru eforturile lor false. E atâta mizerie în România, că ar trebui să declanșăm o altă revoluție care să-i pedepsească pe nenorociții care au distrus România, pe incompetenții și neprofesioniștii care s-au insinuat strategic în toate instituțiile Statului român. Cum pot fi eradicați? Cum putem schimba fața României? Este – din păcate – o “penibilă” întrebare retorică!

S-au pierdut zeci, sute de ore de dezbateri în media și-n parlament în care era deplâns confortul pușcăriașilor și criminalilor, drepturile lor care sunt – vai – atât de importante pentru clasa noastră politică. Vă pasă dacă niște mizerabili au condiții bune de detenție?! Acolo am ajuns?! Să trepidăm, să transpirăm ca s-o ducă bine infractorii? Dar idei, legi pentru întărirea democrației în România nu pot fi gândite? O strategie pentru binele României, a românilor de bun – simț, nu s-ar cere? Ne preocupă ca să asigurăm celor condamnați pentru multiple infracțiuni condiții decente și trai bun, când de fapt ar trebui să primească mai puțin decât rația celor mai amărâți dintre români, care nu sunt puțini.

Îmi doresc două lucruri importante și voi încerca să fac lobby pentru asta:
1. Să se limiteze “viața” parlamentarilor la cel mult două mandate; 2. Am mai spus-o de multe ori, și de asemenea, vreau să scriu negru pe alb: voi milita pentru maximizarea pedepselor, inclusiv închisoare pe viață, pentru criminali, violatori, pedofili!
Voi încerca să transmit mesajul meu prin care îmi doresc dublarea, triplarea pedepselor pentru cei care comit accidente mortale rutiere, pentru distribuitorii și consumatorii de droguri. Toți nemernicii care sfidează România și-o terfelesc zi de zi merită pedepsiți exemplar!

În România nu ne trebuie… blândețe. Ne trebuie legi drastice și aplicarea lor exemplară! Dar cu cine, de către cine? Cu șmecheri și incompetenți? Cu absolvenți de facultăți și doctorate făcute… on-line?

Cum putem, oare, declanșa trezirea conștiințelor?

Printr-o singură metodă: să ne activăm și să devenim spectatori activi, “spectatori angajați” (Raymond Aron). Să demascăm – în mod firesc – impostorii și incompetenții! Orice greșeală, ticăloșie, furt trebuie… viralizate, arătate lumii întregi! Poate așa îi vom face să se oprească! Fiind cu ochii pe ei și oficializându-le mizeriile! Poate scăpăm de acel segment al parveniților! Poate!

Oricum, tragedia fetelor din Caracal a zguduit un pic pestrița clasă politică ce patronează impasibilă “statul paralel” corupt și incompetent. De fapt, ei sunt statul paralel care a distrus România. Cei care au guvernat până azi țara! Cei care numesc – pe “criterii” de incompetență – conducătorii diverselor instituții sunt vinovați de subminarea autorității statului.

Fi-va oare cazul Caracal un tsunami care să zguduie sistemul ticăloșilor și al ticăloșiilor?

Vom afla lunile următoare ce a înțeles poporul din toată agitația caracaleană!

Ion MARIȘ

oferta-wise

5 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Pestele de la cap se impute, proverb care in Romania este valabil! Cum sa cred in primul om al țării, asupra cărui planeaza vinovatia de coruptie si de nerespectare a Constitutiei? Cum sa cred in guvernul care ne conduce,cand isi schimba ministrii mai ceva de cum se schimba zilele cu noaptea, nici nu apuci sa-i cunosti, sa le afli promisiunile mincinoase, ca a doua zi vine un alt ministru, mai incompetent ca primul! Cum sa crezi in spusele primarului, cand acesta nu exista pentru oras sau spune numai minciuni si promisiuni, de care uita peste câteva zile dupa le-a spus? Cum sa cred in clasa politica, ca nu exista un partid la ora actuală care sa fie alaturi de cei multi si oropsiți, care fac si dreg, lor sa le fie bine, neascultand ce dorințe are majoritatea populației, toti promit si cand ajung sa conduca dau numai rateuri! Putem sa vorbim despre MORALA, în România? Nu cred in ruptul capului ca exista asa ceva la români, toti trag la spuza lor, lovind în biata tara, care se chinuie sa existe de pe azi pe mâine, sa-si pastreze nația! Astăzi, exista atâta ură între oameni încât întrece orice măsură, ură între simpli cetățeni si politicieni, ura între cetățeni și cetățeni, ură între politicieni, ură între instituțiile statului, ură in parlament, oriunde mergi nimeni nu se uita cu ochi buni la tine sau sa sara cineva sa-ti rezolve problemele! MORALA? Imi vine sa rad, daca nu mai repede sa plâng, stie românul ce-i asta? Ne adunam la mitinguri politice, strigăm, batem apa-n piuă degeaba, nu ne asculta nimeni, corupti sunt peste tot si la o adica, se ajuta între ei. Pe noi? Niciodată! MORALA este de partea coruptilor, ei fac si dreg, fara sa tina cont de noi, ascund toate păcatele si erorile pe care le fac, invinovatandu-ne pe noi, cei multi, ca purtam vina nerealizarilor, ei sunt curați, nu au facut nimic rau, ma refer la politicieni, noi nu stim sa-i prețuim, sa le ascultam minciunile, noi ducem tara in haos nu ei, care bine mersi, se lăfăie prin parlament guvern ,consili județene, locale, primarii, unde zilnic ne duc cu zaharelul, iar cand vine sorocul alegerilor, sunt tot miere si promisiuni, ca doar o sa-i mai alegem. Eu unul, NU! Tara asta îi plină de durere si chin, sărăcie și tristețe, lipsuri si coruptie, putem sa ne răcorim gura degeaba, ei între ei se justifică, noi doar privim si suspinam, ne alegem cu paguba iar ei cu buzunarul plin! Putem sa ne plângem doar între nou cei multi, ca aleșii corupti nu au timp de noi, ei trebuie sa-si sporească avutiile, nu sa lucreze pentru popor, ei asta zic ca fac, dar nu-i crede nimeni, poporul sărăcește, ce-i de la conducere prosperă. Ne mai ramane șansa să speram ca va veni un Țepeș Vodă si va face dreptate in Tara asta, care-i a nimănui si-i spoliata de toate, azi maine nici pietre nu vom mai avea, ca exita șansa sa apartina altora, nu noua, românilor!

  • In sfarsit, se pune punctul pe „I”, cu claritate. Nu vreau sa trec pe teren politic cu cele cateva observatii ce le voi face, dar o anumita realitate fixeaza pe acolo toate transformarile uriase, in rau, aproape numai in rau, ce s-au petrecut. Dupa 1989, de unde se asteptau mari transformari, manifestari firesti, au inceput de indata altele, pe invers, dominate de o minciuna calificata si diversiune, chiar cu crime la baza si care isi au valabilitatea si azi. Stapanirea si guvernarea au fost aproape exclusiv ale PSD-ului, cu toate denumirile si formele lui cameleonice, exceptie facand o mica ferestruica a opozitiei „neintremate”, dar si atunci multimea membrilor acestui partid activ putand face interventii dupa voie. S-a demolat economia in toata structura ei, in folosul fostilor baroni politici, care au devenit si economici, printr-o simpla schimbare de limbaj, falsa. S-au „luat” intreprinderi mari si mici de la stat de acestia, aproape gratuit, si-au insusit in mod ilegal suprafete uriase agicole si forestiere, au devalizat in serie bancile, s.a. E de ajuns sa amintesc insusirea de sume enorme de imprumutaturi de la banci, de cei favorizati politic, cu dobanda preferentiala de 15%, in timp ce inflatia era de peste 200%, prin care s-au falimentat atatea Banci. In escrocheria Stoica s-a furat masiv: alesii neamului, securistii, anumiti militari puneau in fata sumele de bani, iar din spate incasau pe loc valoarea multiplicata; a platit plebea. Cunosc cazuri concrete. Dupa aceste realizari „in mare”, acuma se trece la detalii, la ce a mai ramas si, evident, se manifesta in toata gretosenia consecintele acestora, intr-o nesimtire toala. Parca nici nu mai exista repere de onestitate, de demnitate umana si, daca acestea incearca sa se afirme, ele sunt pur si simplu spulberate, sunt sufocate in stufisul Faradelegilor votate pentru ei, pentru furt, in miez de noapte, pe ascuns, precum talharia. Se ajunge la un sfarsit, in mod cert, dar acesta sa nu ajunga prea tarziu, peste o ruina. De aceea, acest semnal este binevenit pentru a i se da cursivitate. Sa ne strigam nemultumirea si sa plecam in casa nu e de-ajuns.
    Cu tot dispretul privesti cum personaje cu intrarea pe nu stiu ce usi, desi aveau o prestatie penala in activitate, in vazul lumii, se inghesuie pentru „alegerea” la cel mai inalt nivel! E o rusine, un tupeu fara margini. Oare asa i-a nascut mama lor, prin gena, ori si l-au format ei, fiind „destepti” !
    Desi anchetele de la „Caracal” sunt inca in desfasurare, intr-o emotie, uimire si condamnare generala, se produc cu dezinvoltura sechestrari de persoane, violuri, crime si cate altele! Politistii care trebuie sa apere cetatenii, siguranta lor, produc violuri, se asociaza cu ticalosii, magistratii care trebuie sa apere si sa respecte Legea, apara de atatea ori infractorii, pe cei ce o incalaca, se mai ascund prin toalete, in zgomotul carora sa nu se auda cum negociaza spaga; cadre didactice, cadre universitare, demnitari in care trebuie sa ai incredere fara rezerva, iti creeaza atatea deceptii, disconforturi de viata, amenintarea ei.
    Coruptia, lipsa de integritate, incompetenta si destrabalarea au deveni o „epidemie”, nu se mai poate suporta, trebuie eradicata!

oferta-wise