Actualitate Cultură Social Știri

Rotaract Sighet vă invită la expoziție foto!

image_printPrinteaza

„O fotografie nu este un accident, este un concept” (Ansel Adams)

După cum știți și v-am familiarizat deja, Rotaract-ul este „segmentul” tânăr al unui Club Rotary. Clubul Rotaract Sighet este constituit dintr-un grup de tineri care își doresc să se dezvolte alături de comunitatea din care fac parte.
Prin proiectele comunitare pe care le organizăm, educaționale, vocaționale, sociale sau ecologice, promovăm spiritul rotaractian, contribuim la evoluţia comunităţii locale şi sprijinim formarea de lideri în diverse domenii.

Analizând situația actuală, observăm că este tot mai dificil să organizăm activități cu public, totuși, ne-am luat inima în dinți și dorim să vă lansăm o invitație, dragi sigheteni.

În ziua de 27 august 2020, începând cu orele 18:00 va avea loc o Expoziție de fotografie în scop caritabil, gazda noastră fiind Hotelul Grădina Morii. La acest eveniment vor lua parte fotografi locali, dar si câțiva fotografi veniți de la Baia Mare, tocmai pentru a ne sprijini, pentru a susține această cauză. Îi menționăm pe câțiva dintre expozanți: Alina Aldea (Flu flu foto), Alexandru Culac, Grigor Dorel, Ioan Sorin Santa, Wilhelm Laber, Rafaella Mekker, Melinda Mandici, Toni Cristian Poloca, Daniel Radu Pop, Attila Vollner, Cătălin Adrian Lazar, Gruia Photomanipulation. Și pe această cale, dorim să le mulțumim pentru implicare și timpul dăruit. Mulțumiri aducem și partenerilor noștri: Glamelia Event Planner și de asemenea Carpatic Studio. Atmosfera va fi întreținută de trupa Live Band Sighet.

Împreună dorim să sprijinim domeniul educațional, oferind copiilor proveniți din medii defavorizate, rechizite și materiale didactice.

Evenimentul se va desfășura în condiții adaptate situației actuale a pandemiei: masca și distanțarea socială sunt obligatorii.

Monica BUD
Secretar (2020 – 2021) – Rotaract Club Sighet

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Felicitari Clubului „Rotaract Sighet”, pentru frumoasa initiativa de organizare a „Expozitiei de fotografie”, pe 27 august anul curent. Si unde putea fi mai potrivit a fi organizarea, decat la „Gradina Morii, un spatiu emblematic sighetean. Initiativa este cu atat mai laudabila, pentru ca are loc in conditii deosebite de desfasurare si este in scop caritabil. Nu ma indoiesc de faptul ca cei prezenti se vor bucura de exponate deosebit de valoroase, artistice, opere de arta, asa cum arata si numele autorilor.
    Fotografia, pictura si desenul, arte oarecun inrudite, realizeaza in natura vie sau moarta adevarate lucrari de arta, infrumuseteaza ceea ce este viu si parca trezesc la viata acolo unde aceasta s-a dus, ori vrea sa plece. Am vazut intr-o deplasare, fara tinta, intr-o margine de padurice, un copac complet uscat, cu ramurile rasfirate si golite de frumusetea lor mai de demult, dar pus in asociciere cu cel verde de alaturi, acesta parca-i spune : „si eu am fost ca tine si tu vei fi ca mine” si, astfel, acest cuplu traieste complementar, in asociere, dau o continuitate in mediu, continuitatea vietii insasi. O buturuga la margine de camp, asteapta descompunerea, dar daca pe aceasta incep acrobatiile doua veverite, sau se invart in juru-i doua vietati, in lupta pentru existenta sau in joaca, intregul ansamblu pare viu, sau inviat. Aceste secvente le prinde, pe ici, pe colo, artistul fotograf, care realizeaza arta, da viata si frumusete naturii vii, sau care vrea sa moara si o conserva peste vremi. Asa se intampla si in pictura, in desen, care toate unesc celea ce vor sa se desparta, sa se separe si le prind in instantanee care le unesc, le dau valoare de viata, de arta nemuritoare, dau frumusete imprejmuirilor. Inca odata felicitari organizatorilor si mult succes artistilor.

oferta-wise