Actualitate Cultură Illuminati

Să înceapă… Povestea de Crăciun! (autor, Gabriela Mich)

image_printPrinteaza

Azi e 9 decembrie…. o zi din începutul unei ierni mult așteptate; o zi din începutul unei săptămâni speciale pentru noi, o zi în care doar vântul mai sculptează flori de gheață. Dacă privim spre prima filă a acestui an ni se pare că a trecut o eternitate și nu mai putem schimba nimic din ce a fost. Dacă privim înainte, încă mai putem face ceva; putem deveni mai buni, mai atenți cu cei din jurul nostru, mai dedicați. Încă mai putem fi oameni frumoși!

Omul cu adevărat bun e cel care ar fi putut fi rău și n-a fost. (Nicolae Iorga)
Crăciunul este un simbol al speranței, dăruirii și bucuriei; un timp al entuziasmului, o zi de sărbătoare, de rugăciune…. de amintire. ❤❤ Crăciunul înseamnă dragoste în acțiune dintotdeauna și pentru totdeauna!

În această atmosferă de optimism și pace parcă suntem mai buni, mai generoși, mai iubitori, mai smeriți.
În această goană după cadouri, după propria fericire, pruncul din staul unde își mai are locul? L-am trecut pe lista noastră de Crăciun, l-am invitat în inima noastră sau am trecut nepăsători?

Clubul Interact Sighetu Marmației vă invită în data de 16 decembrie, începând cu ora 18:00, la Sala Festivă a Colegiului Național Dragoș Vodă să prețuiți pacea și bunăvoința; să porniți pe un tărâm plin de magie al adevăratei sărbători în timp ce vă bucurați de cea mai frumoasă felicitare de Crăciun: „Și cuvântul s-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și adevăr” în cadrul spectacolului caritabil numit simplu “Poveste de Crăciun”.

Nu putem schimba lumea, dar o putem crește pentru a deveni mai puternică. Oricât am încerca, nu reușim să transformăm instantaneu comunul în fantastic, ura în iubire și teama în curaj. Și atunci ne rămâne un singur lucru de făcut: să îi ajutăm pe cei cu care viața nu a fost atât de darnică, să îi facem să mai creadă în minuni. Noi, cei din familia Interact, am întâlnit oameni prea apăsați de grijile vieții, prea obosiți ca să ne mai poată dărui un surâs. Așa că vrem să le oferim zâmbetul și ajutorul nostru; vrem să le dăruim minutele noastre în care să le arătăm frumusețea vieții.

Vă întrebați care este scopul nostru prin acest proiect aflat la prima ediție??? Ei bine, doar FERICIREA. Fericirea și satisfacția noastră – ca echipă – că putem realiza ceva când în jurul nostru auzim doar “Aici nu, nu se poate”! Fericirea publicului care va putea asista la momente realizate și gândite de elevi și, mai presus de orice, fericirea celor care își vor vedea visele împlinite după acest spectacol.

În pragul sărbătorilor vă îndemnăm să trăiți frumos, simplu, curat, sincer și să petreceți alături de noi o seară de poveste. Știm că nu mai este deloc ușor să fii om bun într-o lume în care fiecare luptă doar pentru sine. Și la fel știe și personajul nostru. De aceea a ales să fie rău! Cum începe totul? Era ajunul Crăciunului și, la fel ca în fiecare an, mare forfotă prin oraș, pretutindeni ferestre împodobite, case luminate, cântece de bucurie… aer fremătând a sărbătoare. Numai că exista și o casă unde ușa era închisă cu zăvorul și acoperișul semăna cu un cap de balaur. Dacă priveai atent una din ferestrele neîmpodobite, zăreai în interiorul casei un om singur, posac, avar… un om care urăște Crăciunul nu dintotdeauna, dar pentru totdeauna, deoarece cu mulți ani în urmă, ziua de Crăciun i-a luat ce avea mai drag pe lume. Ești curios cum se termină povestea sa; cum ajunge să devină plin de iubire, dornic de a ajuta și de a cunoaște adevărata semnificație a sărbătorilor? Atunci, te așteptăm în 14 decembrie la spectacolul nostru.

Toți… mici sau mari, tineri sau bătrâni să luăm aminte la chemările binelui. Un nou azi e o nouă cale, o nouă viață, un viitor ce încă mai poate fi schimbat. Și, nu uita, ești invitat și tu! Prezența ta ne-ar onora foarte mult pentru ca ideile noastre creative și multa voință să dea roade!

Să înceapă Povestea de Crăciun!

Gabriela Mich
clasa a XI-a A, C. N. Dragoș Vodă
Secretar Interact Sighet

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Omul cu adevărat bun e cel care ar fi putut fi rău și n-a fost. (Nicolae Iorga)

    Hmm….citatul asta , cam ciudat… o fi al lui Iorga sau nu, nu stiu….dar bunatatea in sens crestin, in sensul Evangheliei Domnului Isus Cristos e mult mai mult decat „sa nu fii rau cand ai ocazia”. Bunatatea inseamna iubire, deschidere , actiune, initiativa si de multe ori sacrificiu.

    Pe fond actiunea voastra asta face iar textul e foarte bun ! Felicitari ! Doar citatul era cam in plus…

oferta-wise