Actualitate Știri

Șah la… liberalii sigheteni!

foto: Ion Mariș
image_printPrinteaza
foto: Ion Mariș

Deși foarte cald la Sighet iar temperaturile de afară invită mai mult la… plajă, vineri, 30 august 2019, la sediul PNL s-a dat startul primei ediții a Memorialului “Brătienii” la șah rapid și blitz. Organizatorii competiției sunt Clubul de Șah SIG-MAR Sighetu Marmației și PNL Sighet iar “actorii” principali sunt copii sub 14 ani, practicanți (re)cunoscuți ai acestui sport al logicii.

Echipa maeștrilor organizatori îi cuprinde pe Ioan Costiuc, Daniela Onița – Ivașcu (director de turneu) și Andrei Jurassa.

Turneul este agreat de FIDE și de Federația Română de Șah.

Deschiderea oficială s-a desfășurat în prezența copiilor – jucători, a copiilor – spectatori dar și cu susținerea unui grup numeros de părinți, emoționați și… discreți.

Debutul turneului, neplictisitor și foarte incitant (mai ales pentru copii), s-a făcut în prezența echipei de sportivi – seniori ai liberalismului maramureșean: Daniela Onița – Ivașcu, Gheorghe Mihai Bârlea, Felician Cerneștean, Grigore Șteț, Marius Voinaghi (profesorul care a făcut o scurtă incursiune în istorie și-a oferit cadou un număr al ziarului „Tribuna”, din 1927, număr omagial Brătianu), Lucreția Lipcei etc.

Invitată special la acest „memorial” a fost eleva sigheteancă Mihaela Trifoi, multiplă campioană națională și internațională, având în palmares numeroase cupe și medalii, care i-a convins și prin exemplul personal, pe copiii prezenți, că pasiunea pentru șah este o boală… elitistă.

Descrierea ofertei de cupe, medalii și premii – surpriză, făcută de președinta liberalilor sigheteni, Daniela Onița – Ivașcu, i-a “provocat” – în mod sigur! – pe copii să se gândească la cele mai bune și inedite… mutări!

Succes participanților! Felicitări organizatorilor!

 

Ion MARIȘ

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Sahul dezvolta judecata, memoria, rabdarea, imaginatia, dar si respectul, fair playul, echilibrul emotional….
    Succes tuturor copiilor si tinerilor care joaca sah !

oferta-wise