Actualitate Cultură Știri

Sculptorul sighetean Ion Bledea, invitat din nou în Franța! [VIDEO]

Vice-primarul localității Bar-le-Duc & sculptorul Ion Bledea
image_printPrinteaza

Ion Bledea a participat în perioada 5-7 iulie 2019, la cea de-a 22-a ediție a „Festivalului Renașterilor” („Festival Renaissances”) din Bar-le-Duc, un oraș din Lorena pe care îl cunoaște bine. A fost invitat de către oraș, în parteneriat cu Asociația „Grădinița” (care a venit la Sighet din 1993 pentru acțiuni de solidaritate pentru copiii defavorizați).

Ion Bledea a realizat o lucrare importantă pe tema „Umbra și lumina”, inspirată de o legendă românească.

Opera sa a fost admirată de mulți vizitatori și apreciată foarte mult de primar și de asistenții municipali. Întotdeauna foarte inspirat și activ, perseverent, a lăsat o sculptură remarcabilă care va fi instalată în curând în Parcul istoric din apropierea primăriei, unde va fi foarte vizibilă!

Ca de obicei, Ion Bledea și-a dovedit talentul enorm, puterea sa de lucru și, de asemenea, simplitatea sa, ca un adevarat mare artist!

N.R. Mulțumim d-nei Evelyne Amblès pentru informațiile transmise!

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Felicitări pt Ion Bledea, un artist modest, dar valoros!
    Succese pe mai departe d-le Ion Bledea!

  • Ma bucur sa aud ca din nou, prietenul meu, maestrul in arta sculptatului, a recucerit publicul francez! Dacă acasa nu stim sa-l prețuim stiu cei de peste hotare, talentul sau, capodoperele realizate, sutele de tone de lemn cioplit, pentru a realiza minunatele sculpturi, arată că toată viața lui a aparținut acestei arte, tot ce a facut in viata, a facut pentru a reliefa frumosul, neuitand, niciodată de tradițiile, datinile, omul si țăranul maramuresean! Felicitări, Ioane, sa auzim numai de bine, de noi sculpturi si expozitii in care expui talentul tau si numele de roman, si nu in ultimul rand, acela de sighetean! Sanatate si putere de munca!

oferta-wise