Actualitate Social

Se năruie clădirile din Sighet?!….

image_printPrinteaza

Azi, 14 decembrie 2021 (în jurul orei 12:40), am trecut întâmplător prin zona centrală a minunatului nostru oraș și, atenția mi-a fost atrasă de un mic grup care se ocupa de securizarea unei porțiuni de la intrarea în clădirea unde se află Cinematograful „Mara” (fosta clădire „Reduta”). Acolo se afla viceprimarul municipiului d-na Daniela Onița – Ivașcu și reprezentanți ai Poliției Locale, care fuseseră avertizați cu puțin timp înainte că, în loc să cadă zăpada în municipiul nostru, cădeau băcăți de tencuială din tavanul clădirii (de patrimoniu), de la intrarea în cinematograful Mara.

Partea bună este că n-a căzut tencuiala în capul nimănui (deocamdată) și, mai ales că sighetenii au alte preocupări și sunt atenți la filmul… vieții.  Dacă facem un tur (neghidat) al orașului vom observa – fără surprindere – că Sighetul se află într-o perfectă stare de conservare: clădirile sunt încă la locul lor. De mâine voi încerca să evit centrul, poate că (uneori) este mai sigur  de circulat pe străzile laterale.

Cred că după Sărbători voi suna la „Ambulanța pentru Monumente” poate vor găsi fonduri să ne ajute și să (ne) mai tragă o „feșteală” (peste monumente, nu peste noi!).

Ion Mariș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise