Actualitate ONG Știri

Și tinerii sigheteni au participat la Conferința Districtuală Rotaract România & Moldova!

image_printPrinteaza

În ultimul week-end al lunii octombrie 2017, la Oradea, a avut loc Conferința Districtuală a Districtului 2241 România & Republica Moldova. Clubul Rotaract Sighet a fost reprezentat de Alexandra Cerb și Claudia Coman.

Conferințele Districtuale au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, prilej cu care tinerii rotaractieni se întâlnesc pentru a vota și a discuta despre proiectele ce se organizează la nivel de district. Anul acesta, Rotaract Club Oradea a găzduit pentru a doua oară în istoria sa un eveniment al Districtului 2241 România & Republica Moldova, la 12 ani după ce a organizat pentru prima dată o conferinţă districtuală.

La această întâlnire națională a tinerilor rotaractieni au fost vizate cele 4 direcții strategice: (1) dezvoltarea membrilor, (2) poziționare și vizibilitate, (3) impact prin colaborare, (4) sustenabilitate. A fost prezentat “bordul” actual al districtului, condus de către Medeea Katerina Petrovan, District Rotaract Representative (DRR), precum și proiectele și oportunitățile de dezvoltare pentru mandatul 2017-2018.

De aici, surprizele s-au ținut lanț. Am avut onoarea de a-l cunoaște pe domnul doctor Dan Mircea Fărcaș, care a fost diagnosticat la 23 de ani cu Parkinson, o boală fără leac și greu de identificat, ce apare de obicei la vârsta a treia. Era student în anul IV la Medicină și visa să devină unul dintre cei mai buni cardiologi din țară. Acum, este lector universitar şi conduce o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş.

Medicul cardiolog ne-a prezentat cartea sa, „Virtuți adormite”, și ne-a povestit cum a învățat să conviețuiască cu boala Parkinson și, mai ales, cum a reușit să-și îmbunătățească vizibil starea, deși afecţiunea pe care o are este, prin definiție, progresivă și invalidantă.

Am alocat câteva ore și… destinderii, colegul nostru Ioan Vlăduț Nuțu, de la Rotaract Club București Continental ne-a stimulat să participăm la Lidership prin dans, un program prin care am înțeles cât de important este să ai încredere deplină în liderul tău și să te lași în permanență ghidat de acesta. Pentru ca lucrurile să fie și distractive, participanții la training au realizat un flashmob pe care l-au prezentat la Gala Dinner.

Atât partea de conferință cât și Gala Dinner au avut loc la Hotel Ramada, Oradea. Pe lângă alte personalități locale, au fost alături de noi și membri ai cluburilor Rotary din județul Bihor, respectiv: Rotary Club Băile Felix, Rotary Club Oradea și Rotary Club Oradea “1113”, dar și Guvernatorul Districtului 2241, domnul Emil Sopoian (Rotary Club Baia Mare 2005) care a precizat că participarea la această conferință i-a întărit încă o dată convingerea că motto-ul anului rotarian 2009-2010, al Președintelui RI. J. Kenny, The future of Rotary is in your hands, este de actualitate și acum. Îi mulțumim pentru prezență și pentru încrederea acordată.

Colegii și prietenii de la Oradea au fost gazde desăvârșite, ne-am simțit foarte bine la ei, iar board-ul a avut grijă ca această conferință să fie una memorabilă!

Cristina Claudia Coman
Rotaract Club Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise