Actualitate Cultură

Sighet – Album retro (LV)

image_printPrinteaza

În imagine, o „părticică” din Sighetul de la începutul secolului XX. În prim-plan, în partea stângă, fosta Bancă Austro-Ungară, azi încă sediul BCR, iar în partea dreaptă, fosta casă Koch-Gruber, actualmente, Casa Veche. Pe vremuri, și verdeața era mai abundentă în zona respectivă!

Salut, Sighet!

 

NR: Imaginea a fost preluată, cu acordul scriitorului sighetean Gabriel Boros (Germania), de pe pagina sa de facebook.

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Sunt perle arhitecturale ale Sighetului, sunt construcții vechi, ridicate pentru a fi admirate si chiar sunt frumoase, sunt aparte, au ceva ce vine din trecut, rezistent de-a lungul vremurilor! Astăzi infrumuseteaza locul unde sunt zidite, aduc amintiri ce nu se pot uita! Casa veche, pe timpul cand eram copil, acolo pe colt, era deschis un magazin pentru desfacerea pâinii si a produselor fainoase, care aveau un gust deosebit, mai ales cand soseau proaspete de la ,,fabrica de paine”!
    Intersecția aceasta, cred ca este cea mai reprezentativă pentru orașul nostru privind arhitectura interbelică, din care se remarcă ,,Palatul Astra” si clădirea ce adăpostește BCR! În jurul lor, sunt o multime de alte clădiri vechi din punct de vedere al construcției, care ne produc placere si admirație, atunci când trecem pe lângă ele! Sighetul este frumos si datorita acestor clădiri maiestuoase, clădiri ce dovedesc ca întotdeauna orașul nostru a avut farmecul lui, un farmec cu iz de istorie si cultura, in care au trăit oameni gospodari cu simt al frumosului si esteticului clădirilor ce le-au ridicat, ca sa dureze in timp pentru ei si pentru oraș!

oferta-wise