Actualitate Cultură

Sighet – Album retro (LXVIII)

image_printPrinteaza

Sighetul în anii ’40, la începutul celui De-al Doilea Război Mondial, era un oraș aparent liniștit, în care locuitorii sunt vizibili, în număr mare, pe principala stradă din centrul orașului.

Completările cititorilor la această fotografie sunt binevenite.

Fotografie din colecția Ernest Villand.

 

Salut, Sighet!

 

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Corsoul, centrul Sighetului întotdeauna a atras oamenii! Un loc de promenadă, un vad comercial cu multe magazine si locuri de distractie, cu un parc care pe vremuri raspandea arome de trandafiri, furandu-ti privirea prin coloritul florilor si arbustilor ornamentali! Loc de întâlniri în care s-au închegat multe idile, atrăgând deopotriva ca un magnet, tineri și vârstnici, oferindu-le liniste si multiple motive de admirație! Centrul Sighetului, acelasi de ieri si de azi, dăinuie prin istoria sa, ca punctul cel mai cunoscut din orașul nostru, în a cărui apropiere si vecinatate se află biserici si catedrale, instituții importante, muzee și clădiri de patrimoniu de-o frumusețe rară, ducând faima sighetenilor, determinându-i pe cei care vizitează aceasta citadela ce vine din trecutul multor secole sa revina pentru a revedea un oras care pe vremuri era unic prin Maramuresul Voievodal! Simplitatea dar totodata bogăția acestor locuri, constituie repere de vizite pentru străini, pentru a cunoaște istoria locului! Astăzi, în zile de lucru, Centrul este foarte aglomerat, bulevardul plin cu masini parcate sau în circulație, iar parcul arată sau mai bine zis nu arată ca un parc cum ar trebui sa fie si cum a fost pe vremuri, o bijuterie colorată si plină de miresme ametitoare, ce dădea o stare de bună-voie, celor care poposeau în el!
    Sighetul nu se dezminte, centrul sau si astăzi atrage vizitatori care vin si pleaca cu impresia ca au văzut un oras medieval, un oras in care încă se mai păstrează arhitectura trecutului, una impunătoare, care l-a făcut vestit si a cărui nume a fost dus in cele patru zări, cântat si îndrăgit de oamenii locului: ,,Catu-i Maramuresu’, Nu-i oras ca Sighetu’!”

oferta-wise