Actualitate

Sighet – Album retro (XXI)

image_printPrinteaza

Parcul Grădina Morii (fostul Parc Petőfi), cu cele două terenuri de tenis amenajate în perioada interbelică, era și în urmă cu aproape un secol, locul ideal de relaxare pentru locuitorii Sighetului, în special la sfârșit de săptămână. Lângă terenurile de tenis existente în acea vreme era amplasat un chioșc – restaurant cu terasă ce oferea clienților însetați răcoritare, băuturi (mai ușoare!) dar și diverse preparate culinare locale.

 

 

Sunt binevenite completările cititorilor la această fotografie.

Fotografie din colecția Ernest Villand.

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Rusine!
    Nu ma pot abtine sa nu pomenesc de administratiile zilelor de astazi care ne-au condus si ne conduc destinele acestui oras! Nu au fost in stare sa amenajeze o baza sportiva pe fostul teren CIL 2 care arata ca un maidan plin de balarii! Daca primarii anilor interbelici au reusit terenuri de tenis, strand la Gradina Morii si nu in ultimul rand popicarie in varful Solovanului, cei de astazi au reusit in schimb sa distruga baze sportive functionale, ex. B aza sportiva Baia Comunala cu teren de handbal, tribune si vestiare, nepunand nimic in loc in alta locatie! Intrebarea este, de ce inainte se putea si astazi nu! Am avut o popicarie moderna, astazi nici urma de ea! Terenurile de fotbal mai putin Stadionul Solovan au disparut de pe harta bazelor sportive din municipiu si atunci ne miram ca tineretul se ingrasa, dar unde sa faca sport si miscare? Mie imi este rusine de rusinea lor, cineva ar trebui sa se trezeasca, ca altfel tot ce am avut bun si practicabil, indiferent pentru sport sau cultura va dispare in viitorul apropiat!

  • Pentru necunoscători și „nedumeriți”: terenurile de tenis din Parcul Grădina Morii au existat în perioada interbelică – adică, între cele două războaie mondiale! În iepoca comunistă acestea au… dispărut.
    A mai rezistat mulți ani, și sub comuniști acel chiosc – restaurant.
    În timpul Diktatului de la Viena, Parcul Grădina Morii s-a numit Parcul Petőfi.

  • Ilustrata este din anii 1910 si face parte dintr-un set de cateva ilustrate cu Gradina Morii publicat de fotograful Nemethy Janos.Schimbarea numelui in Petofi liget ,s-a facut ulterior,iar administratia romaneasca de dupa 1920 l-a denumit Parcul Eminescu.Nimeni din Sighet nu a spus, ma duc la parcul Petofi si nici la parcul Eminescu,toti foloseau denumirea de parcul Gradina Morii !

oferta-wise