Actualitate Cultură Știri

Sighet – Calea Regilor, Calea României!

image_printPrinteaza

Mircea Sas s-a născut la 12 mai 1964 la Sighet. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă din Sighet sub îndrumarea prof. Marius Tudoran. A absolvit Facultatea de TCM, secția UTS din Brașov. A fost membru în Clubul de Artă al Universității din Brașov, a luat premiul întâi la concursul de grafică și pictură pe universitate și mențiune la Concursul Național de Creație Artistică Studențească.

A făcut o „mică” pauză până în 2014 când a participat la o expoziție colectivă din cadrul Festivalului Medieval din Sighet. În anul 2015 a avut prima expoziție personală la Sala Radio Sighet, urmată de expoziții colective la Brașov, Baia Mare, Satu Mare și Sighet.

„Ideea pentru această expoziție mi-a venit în ianuarie, când frigul nu mă lăsa în pace și nu prea aveam poftă să intru în atelierul meu de tâmplărie, așa că m-am gândit c-ar fi mai bine să stau la căldurică și să-ncerc să fac niște… portrete, eu nefiind un foarte bun portretist. Atunci m-am gândit c-ar fi o bună idee să fac portretele regilor și reginelor României. Dacă tot am decis să le fac, m-am gândit că ziua cea mai potrivită să le expun, ar fi 10 Mai. Căutând mai multe informații despre această zi, am aflat că în 2015 Parlamentul României a adoptat legea nr. 103 prin care ziua de 10 Mai a fost declarată zi de sărbătoare națională, așa că trebuia neaparat să marchez acest moment prin expuneraea acestor lucrări. Pentru că monarhia a făcut parte din istoria noastră, m-am gândit să-l invit pe domnul profesor Marius Voinaghi să ne țină o scurtă „lecție” de istorie despre această perioadă.”, ne-a spus Mircea Sas.

Așadar, vineri, 10 mai 2019, de la orele 14:00, la Muzeul Maramureșean, Secția Etnografie, artistul plastic Mircea Sas, ne invită la vernisajul expoziției sale de grafică „Calea regilor, calea României”.

Salut, Sighet!

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise