Actualitate Știri

Sigheteanul Darius Colopelnic pledează pentru participarea la vot de la… Bruxelles!

image_printPrinteaza
Darius Colopelnic

Cinci tineri români care au mobilizat generația lor pentru a ieși la vot pe 26 mai pentru alegerile europarlamentare au fost selectați pentru a continua această campanie în perioada 6-8 mai la Bruxelles. Suntem mândri că alături de Robert Cristea din Alba Iulia, Antonia Pup din Timișoara, Florin Râșteiu din Alba Iulia, Marian Ignat din Focșani, se află și sigheteanul Darius Colopelnic.

Discursul său și interesul în domeniul relațiilor internaționale i-a convins pe cei de la Forum Apulum să-i ofere oportunitatea de a participa la un atelier internațional la Parlamentul European din Bruxelles, alături de tineri din Germania, Danemarca, Cehia și Polonia, pe teme legate de viitorul democrației în Europa, inteligența artificială și lupta împotriva știrilor false.

Elev la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Darius Colopelnic a participat de două ori la proiectul „Euroscola” de la Parlamentul European din Strasbourg, unde tineri din mai multe țări europene simulau activitatea europarlamentarilor și dezbăteau teme de mare interes pentru Europa. În prezent, este ambasador junior în proiectul Colegiul Național „Dragoș Vodă” – Candidat la titlul de Școală Ambasador al Parlamentului European.

Cu această ocazie, îl felicităm pentru implicarea sa și îi dorim mult succes în proiectele prezente și viitoare.

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Da! Felicitari, Darius!

    Iar pe fondul problemei… si eu cred ca este esential sa participam la vot pe 26 mai atat la europarlemantare cat si la referendum.

    O tara in care deciziile se iau de catre majoritati votate de o… minoritate nu este o democratie functionala (de ex. guvernul actual se bazeaza pe PSD votat realmente de 16% dintre cetatenii cu dreopt de vot). Ne zbatem si ne lamentam degeaba…. Cu entuziasm mai mare sau mai mic cetateanul trebuie sa opteze pentru unul din partide sau aliante pentru ca rezultatul final sa reflecte tendintele din societate.

oferta-wise