Actualitate Cultură

Sighetenii au muuult talent!

image_printPrinteaza

Toți au un talent. Mai rar este curajul de a urma talentul în locurile întunecate în care duce. (Eric Jong)

De ce unii au mai mult succes decât alții? De ce unii ajung tot mai sus, iar alții nu?  Dacă crezi că norocul e vinovatul pentru succes, te  înșeli amarnic.  După părerea mea, există 4 explicații: muncă, disciplină, pasiune și talent. Munca înnobilează omul, îl șlefuiește, îl transformă într-un diamant și creează abilități. Disciplina muncii este cea care creează șanse, care oferă în dar răbdarea, curajul,  devotamentul – valori care ar trebui să-și aibă locul în inima fiecăruia. Pasiunea  presupune dragoste, apreciere, zâmbet; pasiune înseamnă mai mult decât a face ceva. Pasiunea reprezintă a munci cu inima. Iar talentul le încununează pe toate, deoarece talentul creează arta.

Dar ce e talentul? Leo Buscaglia afirma: Talentul este darul lui Dumnezeu pentru tine. Ceea ce faci cu el este darul tău pentru Dumnezeu!  Talentul înseamnă  emoție, înălțare, curaj, implicare, dezvoltare, originalitate. Talentul, darul nostru, este tehnica de  a transforma comunul în deosebit. Talentul face parte din fiecare personă. Poate pentru unii a devenit, prin multă muncă, o carieră, pentru alții a rămas la stadiul de  pasiune. Și cu siguranță, cei care nu l-au descoperit încă, o vor face. Talentul e ceea ce ne diferențiază, ceea ce ne face unici și conștienți de frumusețea lumii în care trăim. Talentul contează mai mult decât cred oamenii. Ce ar fi munca, efortul, pasiunea dacă nu ar exista acel gram de talent care să schimbe totul? Și ce ar fi talentul dacă nu ar fi expus?

Clubul Interact Sighetu Marmației  este la a patra ediție a unui proiect de suflet, numit simplu Galeria de Talente. De patru ani încoace prin acest proiect promovăm tinerele talente; tineri  cu povești uimitoare care ne-au demonstrat de fiecare dată că ceea ce alții dezbină prin ceartă, ei reclădesc prin artă. De patru ani ne dorim să promovăm arta de a fi unic, munca, sacrificiile, efortul, curajul de a-și expune talentul și, în același timp, de la an la an, promovăm bucuria. Iar în acest an ești invitatul nostru fie ca participant, fie ca spectator în data de 23 noiembrie 2019, începând cu ora 16:30, la Centrul Cultural Sighetu-Marmației.

În ce constă acest proiect? Dacă ești pasionat de fotografie, pictură, muzică, teatru, dans, creație literară și  nu numai, e momentul tău! Pentru a participa trebuie să completezi un formular pe care îl vei găsi pe pagina de facebook GALERIA DE TALENTE, în descrierea evenimentului. Mai apoi noi te vom contacta pentru a-ți oferi toate informațiile necesare. Dacă ți-ai descoperit talentul, după ce completezi formularul, suntem gata să îți vedem asul din mânecă; suntem gata să  te vedem pe scenă, făcând ceea ce știi mai bine: prezentându-ți talentul! Iar dacă nu, pune-te în valoare; fă ceea ce îți place. Acest lucru va scoate la lumină talentul tău! Fii ceea ce ai fost creat să fii: o minune! Te așteptăm cu drag și ca spectator pentru a fi alături de talentații   noștri curajoși sau pentru a petrece o seară  de neuitat pe armoniile muzicii, ale poeziei, dansului…. pe armoniile artei!

Vouă, participanților, vă mulțumim că ne determinați să continuăm acest proiect și să realizăm că dacă punem reflectoarele pe calitățile cuiva, acestea se vor dezvolta atât de frumos! Iar pe voi, talentaților, vă îndemn să lăsați TimiditateFm la o parte și să vă înscrieți! Nu veți regreta!

Gabriela Mich
Interact Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise