Actualitate Știri

Sighetenii, din nou pe podium!

Ansamblul "Flori de Maramureș"
image_printPrinteaza

În perioada 25-27 mai 2018 în localitatea Slatina, Olt, s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Dans  „Împreună pentru viitor”, organizat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (CAEN 2018, poziția 25) .

Festivalul Național de Dans „Împreună pentru viitor“, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării și Asociaţia Children’s High Level Group este dedicat copiilor cu dizabilități și voluntarilor care se implică în integrarea lor.

La acest eveniment au participat echipe mixte (elevi voluntari- elevi beneficiari) din județele: Botoșani, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiș, Teleorman și municipiul București.

Locul I a fost cucerit de Ansamblul sighetean „Flori de Maramureș” (alcătuit din 10 elevi voluntari de la Liceul Tehnologic Forestier Sighet și 6 elevi beneficiari de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației), coordonat de profesorii Sas Ștefan, Marfici Oresia Aurora și Bledea Lucia, și care a reprezentat regiunea VI la dans tradițional. Elevii au prezentat o suită de dansuri populare specifice Maramureșului istoric: strigături, învârtita, bărbătescul și jurelul.

Câștigătorii au avut onoarea de a primi premiile de la Emma Harriet Nicholson, Baronesa de Winterbourne, președinta Asociației Children’s High Level Group, membră al Parlamentului European pentru Anglia de Sud-Est.

 

Informații oferite de prof. Marfici Oresia Aurora,
director CSEI Sighetu Marmației

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Nestemate!
    „Flori de Maramures” nestemate ale Liceului Tehnologic Forestier, mandrie a sighetenilor si a celor care le privesc, aici in tara cat de cei din afara ei! Ani de-a randul acest ansamblu a adus diplome si premii pentru Liceu si pentru Sighet, l-am vazut evoluand si l-am admirat, este o bogatie culturala, plina de tinerete si talent, diamante ale traditiilor populare care incearca sa pastreze viu trecutul cantecului si portul popular! Elevi instruiti de cadrele didactice pentru viata dar si pentru cultura populara, elevi care muncesc suplimentar de dragul jocului si cantului pe care reusesc excelent sa le puna in scena spre bucuria noastra a celor care îi privim! Felicitari membrilor ansamblului, felicitari celor care isi gasesc timp pentru instruirea lor, felicitari conducerii liceului, liceu cu care Sighetul se mandreste!

oferta-wise