Actualitate Social Știri

Sighetenii pot beneficia de cursuri gratuite prin fonduri europene

image_printPrinteaza

În Sighetu Marmației se organizează cursuri gratuite de formare profesională adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Printr-un program cu finanțare europeană, cei care nu lucrează sau care sunt înregistrați la ALOFM Sighet primesc, de luni până vineri, servicii gratuite de informare, consiliere, orientare și formare profesională, fără a plăti niciun ban. Mai mult, în curând se va organiza un curs gratuit de calificare în meseria „Lucrător finisor pentru construcții” la care pot participa și la finalul căruia vor primi și o subvenție în bani.

„Proiectul nostru – O șansă pentru angajare, vizează categorii de persoane defavorizate sau, mai bine spus, vulnerabile. Nu doar sighetenii pot participa la aceste cursuri, ci și persoanele din mediul rural al județului Maramureș. Trebuie doar să îndeplinească câteva condiții. Au acces gratuit și persoanele de etnie romă și cei peste 54 de ani, desigur, fără să figureze angajați pe undeva sau cu o firmă înregistrată pe numele lor. Cursul le dezvoltă niște competențe de care se vor putea folosi mai pe urmă, iar diploma acreditată pe care o vor primi, va fi cartea lor de vizită pentru a se putea angaja. Punem accent pe angajarea acestor persoane, acesta fiind și scopul proiectului. Așteptăm persoanele interesate să ne contacteze.”, explică Alexandra Mocian-Ardelean, expert relații publice.

Cursurile sunt organizate în Sighet, iar înscrierile se fac pe str. Dragoș Vodă nr. 1, de luni până vineri, între orele 9.00-16.00.

Informații suplimentare se pot primi la nr. 0757011456.

Comunicat de presă

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise