Actualitate Editorial

Sighetul aparține întregii comunități, nu doar politicienilor!

image_printPrinteaza

Starea socială, economică, politică a Sighetului și în acest mandat al administrației publice, demarat de 10 (zece) luni, continuă să fie total necorespunzătoare. Luptele și orgoliile pe care aleșii noștri le cultivă în continuare, fără să fie deranjați de imaginea inadecvată a Sighetului de azi, nu sunt benefice pentru orașul nostru, de aceea noi, societatea civilă, suntem deciși să acționăm.

Reprezentanţii societăţii civile sighetene, prezenţi în şedinţa din data de 3 iunie 2021, desfășurată la Primăria Sighet, la care au participat primarul, viceprimarul, consilierii locali (doar şase dintre ei !…), oamenii de afaceri cu pondere deosebit de însemnată în economia locală, reprezentanţii ONG-urilor, s-au convins în mod cert şi irevocabil că actuala conducere a oraşului nu poate (sau nu vrea?!…) să facă ceea ce ar trebui de făcut pentru a scoate Sighetul din starea deplorabilă în care se găseşte acum.

Conştienţi de faptul că doar prin implicare politică (alegerile locale anticipate pot fi soluţia cea mai rapidă pentru a scoate Sighetul de sub tutela nepăsării şi a intereselor mărunte sau, în cel mai rău caz, pentru alegerile la termen) se pot schimba în bine lucrurile, am decis să facem primii pași, pornind de la nivelul societății civile și, împreună cu cetățenii, să stabilim câteva repere pentru o altfel de administrare a orașului, pentru un altfel de management, făcut strict pentru a mulțumi locuitorii orașului nostru și nu pentru a face… figurație.

Pentru a evalua interesul dumneavoastră pentru o „funcționare” normală a municipiului și, mai ales, pentru a putea cunoaște potențiali „administratori” de calitate ai orașului nostru, propuși din rândul celor fără interese meschine, societatea civilă sigheteană invită sighetenii să răspundă la următoarele întrebări:
1. Pe cine propuneţi primar? (Vă rugăm să menționați un singur nume)
2. Pe cine propuneți consilier local? (Vă rugăm să menționați max. trei nume!)
2. Ce calități o/îl recomandă pentru a ocupa respectiva funcţie publică?

Vă mulțumim pentru implicare și vă rugăm să ne sprijiniți pentru a putea găsi o alternativă viabilă la actuala „guvernare” a urbei noastre, identificând nume noi, caractere oneste, puternice, dornice să se implice pentru a aduce schimbarea mult așteptată, pe care o putem genera împreună.

În funcție de răspunsurile și sugestiile dumneavoastră vom comunica lista cu numele celor care ar putea înlocui atât primarul cât și consiliul actual, dacă vom demara referendumul, demers solicitat insistent de către foarte mulți sigheteni.

Vă mulțumim pentru implicare!

Grupul Civic Sighetean

Foto: Tomi Hoffer

oferta-wise

6 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • In ceea ce privește funcția de primar, recomand călduros Daniela Onita-Ivașcu. Am luptat alături de dansa, foarte multă vreme, pentru mai binele orașului și, de aceea, știu ce își dorește pentru comunitatea noastră. Știu nu doar ce își dorește dar știu și ce ar fi capabila sa ducă la bun sfârșit, având sprijinul multor primari de mare succes, succes dovedit prin fapte nu prin promisiuni din domeniul SF.
  Iar ,dacă vine vorba despre consilierii locali , as dori sa menționez că deja avem oameni valoroși printre ei. Din păcate sunt legați de mâini și de picioare (la fel ca viceprimarul) de modul (…) in care se conduce primăria.
  In speranța unor vremuri mai bune pentru Sighetu Marmației, vă salut și va urez succes!
  Daniela Dudas

 • Probabil numai dezvoltarea unei Societati Civile ample, competente, cu oameni integri si neinfestati, ar fi capabila sa determine schimbarea lucrurilor spre bine. Altfel, an de an si zilnic, in mersurile si demersurile celor inrolati prin cicluri electorale, vor da ocazia populatiei sa priveasca raul, sa se planga pasiv, rau care va inflori si se va desvolta mereu, cu nuante diferite de „mutatii’ toxice, social.

 • Primar- Ionica Maris;
  Consilieri: Oameni gospodari care au demonstrat că știu, pot si vor sa lucreze pt comunitatea din Sighet.

 • Primar: Ion Maris
  Consilieri: Adriana Curmei, Vasile Hodor, Vasile Godja
  Recomandari: Onesti, Activisti, Capabili de schimbare, Viziune

 • Ivascu sau cineva din afara primariei care a realizat ceva. E vremea curateniei in consiliul local, secretariat si in toate ariile de administratie. Motivele sunt simple
  – inca un an fara nici o realizare (continuarea dezastrului Scubli)
  – drumuri noi zero
  – drumuri vechi sparte
  – centura zero
  – parcuri ingrijite zero
  – groapa de gunoi zero
  – giratoriu intrare spital zero
  – atragerea investitorilor (ex Dedeman) zero
  – investitii gara, linie ferata si treceri cale ferata zero
  – curatenie in oras slabuta
  – parc industrial pentru decongestionarea traficului zero
  – vesnice lucrari pe Rodnei
  – situatia infecta a zonei lacului Teplita
  – poluarea Sebi Marc
  – proiecte mari din fonduri europene zero
  – proiecte mari din fonduri guvernamentale zero
  – proiecte mici zero
  – zero cladiri ale spitalului reabilitate
  – ciori in oras fara numar
  – caini in oras fara numar

 • Ar fi normal să intre numai oameni care n-au fost în partide politice.
  Trebuie primar plus minim 10 consilieri ptr. a avea o majoritate, altfel e degeaba:
  Ion Mariș, Vasile Godja, Ticu Bogdan, Viorica Opriș , Adrian Danciu, Tudor Vlad, Adrian Oros, Grigore Turda, Joseph Geebelen, Marin Ilieș, Crina Voinaghi, Luminița Colopelnic, Camelia Pesek, ș.a.

oferta-wise