Actualitate ONG Reportaj Știri Video

Sunetul Muzicii „comasat” cu Primăria Sighet [VIDEO] [FOTO]

image_printPrinteaza

Un inedit protest artistic (muzică&desen) împotriva comasării Școlii de Muzică și Arte Plastice (SMAP) cu Școala generală „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”, a avut loc lângă Primăria Sighet (pe strada pietonală) azi, 29 martie 2017, începând cu ora 18.30.

Invitația lansată pe facebook de către organizația neguvernamentală Kiwanis Maramureș a adunat într-un timp relativ scurt elevi, părinți, profesori receptivi la demersul comunității de a păstra Școala de Muzică instituție cu personalitate juridică, de sine stătătoare.

Făcând abstracție de polemicile din ultimele zile, considerăm că acest „protest” muzical este un mesaj în plus pentru ca situația să revină la normal și Școala de Muzică să fie sprijinită – chiar dacă există „pericole” legislative – să continue o tradiție pe care și-a câștigat-o de-a lungul timpului.

Nume precum Aurelia Vișovan, Raluca Michnea, Lucian Madiar sau Cadmiel Boțac, foști elevi ai Școlii de Muzică Sighet, sunt „argumente” pentru a ne implica civic în susținerea asigurării continuității acestui brand al municipiului nostru.

 

Echipa „Salut, Sighet!”

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Ce rost mai are acest protest la Sighet? CL a revenit asupra hotărârii din ianuarie, iar acum mingea se află la Baia Mare (IȘJ) sau București (minister).În treabă cine se află?

  • Ilie
    Din nou revine in discutie Scoala de Muzica,cica Primaria sí Consiliul local da bani de pian.
    Ín privinta comentariului tau,pot sa zic fara sa le am cu fotbalul ca atit timp cit Stadionul ,Jucatori ,Arbitri sí Spectatori sínt la Sighet ,mingea nu are cum sa fie la Baia Mare.
    S-au ……au vindut ai nostri meciul ?

oferta-wise