Actualitate Cultură Illuminati Muzica

Tânăra pianistă sigheteancă Diana Nadir Ștefănescu ne oferă un cadou muzical | VIDEO

image_printPrinteaza

Diana Nadir Ștefănescu este o foarte tânără și talentată pianistă, dar și o bună stăpânitoare a scrisului (a fost publicată cu proză pe site-ului nostru).

Din izolarea locuinței din Sighet, Diana ne transmite un mesaj muzical plăcut sufletului. Ascultând-o, ne vom bucura și vom „înțelege” – poate – mai ușor importanța luminii prin muzică, prin cultură.

Diana Nadir Ștefănescu s-a născut la 25 august 2004. După finalizarea gimnaziului la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighet, a fost admisă la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduța” din Cluj – Napoca, fiind actualmente în primul an de studiu la prestigioasa instituție.

A fost deținătoarea premiului I, pian, pe parcursul a opt ani, la Concursul de Interpretare Instrumentală din Sighetu Marmației. A fost distinsă cu premiul I în anii 2015 și 2019 la Concursul Internațional de la Backa Topola (Serbia), premiul I la Festivalul Johann Sebastian Bach (Cluj Napoca) în anul 2019 și premiul III la Concursul Național „Prietenii Muzicii” Pro – Piano, Cluj – Napoca, 2020. Pe lângă muzică, Diana este pasionată de scris și de fotografie.

În mesajul video muzical oferit cititorilor „Salut, Sighet””, Diana interpretează două fragmente din „Papillons” de Robert Schumann.

Salut, Sighet!

oferta-wise

5 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Cu ganduri atat de profunde, mature si atat de frumos si ordonat exprimate, in dimensiunile timpului de azi, cu toata incertitudinea lui, asternute in randuri si pagini de scriere deosebit de agreabile, cu incantatoarele manifestari muzicale de inalta maiestrie, oferite cu drag in zi de asa Mare Sarbatoare, faci ca prezenta ta incantatoare si de mare confort, sa fie dorita, pe oriunde te-ai afla. Cu multumiri si felicitari in toata plinatatea lor, din partea unui batran profesor, de mult pensionar !

oferta-wise