Actualitate Cultură

Treizeci de ani de învățământ economic în Baia Mare!

image_printPrinteaza

Se împlinesc 30 de ani de învățământ economic în Baia Mare. În 1990 se puneau bazele primei Universități, care a fost cunoscută ca Universitatea de Nord din Baia Mare, și care a fuzionat în 2012 cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

Specializările economice din cadrul Universității noastre au cunoscut un parcurs ascendent, prin înființarea la începutul anilor ‘90 a Colegiului universitar economic, mai apoi, între anii 1998-2000 ,adăugându-se specializări foarte solicitate pe piața muncii.

Consolidarea poziției Departamentului de Științe Economice pe harta concurențială academică s-a realizat prin succesul dobândit de programele de studii gestionate în cadrul acestuia.

În prezent există 3 programe de studiu la nivel de licență:

  • Management, 3 ani, forma Zi și IFR-învățământ cu frecvență redusă;
  • Economia Firmei 3 ani, forma Zi;
  • Informatică economică, 3 ani, forma Zi.

La nivel de studii masterale Departamentul nostru gestionează două programe și anume:

  • Managementul afacerilor;
  • Managementul proiectelor europene.În plus, continuarea studiilor la nivel doctoral este asigurat prin programul Inginerie și Management.

Atractivitatea celor trei niveluri de studii: licență, masterat, doctorat este materializată prin integrarea completă a celor trei cicluri academice într-o ofertă generoasă, ceea ce conferă studenților, masteranzilor și doctoranzilor o siguranță și o certitudine în direcționarea potrivită a carierei lor.
Există numeroase argumente privind avantajele de a deveni studenții noștri. În primul rând, cei peste 10000 de absolvenți ai specializărilor noastre, care vă vor putea mărturisi că au găsit loc de muncă în domeniul în care s-au pregătit. În concluzie, cererea de specialiști în domeniul economic este printre cele mai mari pe piața muncii din România. În altă ordine de idei, pregătirea absolvenților se face printr-o atentă compatibilizare a planurilor de învățământ din cadrul programelor similare la nivel european, având un colectiv academic care se preocupă permanent de transmiterea celor mai noi cunoștințe sau în aplicarea unor tehnologii moderne de educație.

De asemenea, facilitățile moderne existente: laboratoare dotate cu tehnică de calcul, softuri specializate, bibliotecă digitală, platforme educaționale online, conferă specializărilor noastre calități de excepție. Unicitatea programelor de studii: de ex. Management IFR, plasează oferta noastă educațională în topul ofertelor din România.

Deși mai există luni bune până la admiterea organizată în IULIE 2021,am dorit ca acest articol să devină un subiect de reflexie în alegerea pe care, dragi cititori, o veți face în vară. Recomand cu căldură să vă înscrieți la programele noastre de studii.

Detalii găsiți pe pagina web a Departamentului de Științe economice și fizică, Facultatea de Știinte, Centrul Universitar de Nord din Baia Mare: http://econ.utcluj.ro/

Prof. univ. dr. habil.
Corina M. RĂDULESCU

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise