Actualitate Cultură Știri

Un elev sighetean, CEL MAI BUN ACTOR la… ACTING!

image_printPrinteaza

ACTING – Elevul Petrețchi Mihai de la Liceul Pedagogic „Regele Fedinand” din Sighet a câștigat Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal.

A patra ediție a Festivalului Rotary de Teatru Contemporan pentru tineret ACTING a avut loc weekend-ul trecut ( 23-26 martie) la Baia Mare. Festivalul, coordonat artistic de profesorul Nicolae Weisz, a reunit 11 spectacole, susținute de trupe din Baia Mare (Dreamers, PAR RIS și Dramatis personae), Satu Mare  (Arttis), Sighetu Marmației (Ferdy, trupă coordonată de prof. Gelu Marian), București (Dor fără sațiu), Cluj (Genesis si Future Acting), Arad (Teatrix), Huedin (Amigong si Assentiment), și un spectacol profesionist – Edmond, după David Mamet – cu actorii Teatrului Municipal Baia Mare. Tema comună majorității spectacolelor a fost adolescența cu problematica ei specifică. Autorii abordați se regăsesc cu precădere printre contemporani, români și străini: Mateas Anderson, Joel Pommerat, Matei Vișniec, Jean-Michel Ribes, Elise Wilk, Radu Țuculescu, Cami, Krista, Boenhert, Ion Băieșu.

Pe lângă spectacolele propriu – zise au mai avut loc și câteva ateliere teatrale, susținute de profesioniști ai scenei și de profesori de la Facultatea de Teatru din Cluj, cu scopul inițierii tinerilor în tainele teatrului: Povești de două minute -lector univ. dr. Raluca Sas Marinescu, Atelierul spectatorului – lector univ. dr. Mihai Pedestru, Rolul jocului în antrenamentul actorului – Cătălin Mardale, Lumini și umbre – Andreea Mărculescu, actor, Corp. Voce. Imaginație. – Alexandra Vanci și Eduard Bandiu, actori.

Participarea la Festivalul ACTING a Trupei Ferdy de la Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand” a fost sponsorizată de Rotary Club Sighet.

Piesa Trupei Ferdy poate fi văzută și la Sighet miercuri, 5 aprilie, de la ora 13.00, la Palatul Cultural, în cadrul Festivalului de Teatru pentru elevii din învățământul liceal, ediția a doua.

Gelu Marian

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise