Actualitate Cultură

United Colors of Maramures!

image_printPrinteaza

Culori Unite la Galeria de Artă UAP din Baia Mare

Ce se pictează în septembrie peste deal,

în noiembrie, la expoziția din Baia Mare ajunge.

Nu, nu este un vechi proverb românesc, ci un (destul de) vechi obicei, inițiat în anul 2011 de către Radu Tărțan (colecționar de artă băimărean) și continuat (până în zilele noastre) de Asociația Culori Unite.

Potrivit acestui obicei, de 9 ani, în luna lui Răpciune, zeci de artiști, din zeci de țări europene, se întâlnesc în Maramureș, pe malul celui mai mare lac sărat din Ocna Șugatag, pentru a participa la Tabăra Internațională de Pictură „Culori Unite în Maramureș”.

La ediția din septembrie 2019 a taberei, s-au adunat 20 de artiști din 8 țări. Ce au făcut aceștia pe parcursul celor 8 zile petrecute aici, în ce culori, în ce lumină și sub ce forme au văzut Maramureșul, se poate afla în expoziția care se va vernisa joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 17:00, la Galeria de Artă UAP Baia Mare din B-dul București Nr. 6.

Stefano Celia dă gust culorilor

La vernisaj va avea loc și un moment culinar organizat de Stefano Celia, director de imagine, fotograf și de curând, concurent Chefi la cuțite.

Așadar, produse ale bucatariei ”del Belpaese” printre peisaje cu clăi de fân și biserici de lemn, joi, 14 noiembrie, ora 17:00, Galeria de Artă UAP.

Vă așteptăm cu drag, internațional și neaoș deopotrivă.

Artiști: Stefano Celia (Italia), Rita Pranca (Letonia), Mariana Moraru (Republica Moldova), Marek Burdzy, Tadeusz Marszalek, Annya Siek, Tereza Siek (Polonia), Ioan Muntean (Sighet),  Adryan Prykop (Sighet), Iza Tărțan, Rodica Balaj Tărțan (România), Angalosssy Sandor,  Kuzma Boris,  Chebykin Andry, Alina Modyrka, Nicoară Vlad, Selevitsky Iuriy, Pavlynskyn Volodymyr (Ucraina), Arany Sandor, Csak Laszlo, Madarossy Gyorgy Tamas (Ungaria)

Deschiderea expoziției: joi, 14 noiembrie 2019, ora 17:00

Sponsori:

Consiliul Județean Maramureș, 4K Services, ATP Motors, Grup General ID, Drusal, GeoCadex, EuroTip, Orizont Sighetu-Marmației, RoCredit, Rosfera, Editura Saga

Organizator: Asociația Culori Unite

Președinte

Radu Tărțan Ioan

Tel: 0740 870 967

Email: culoriunite@gmail.com

www.facebook.com/culoriunite/

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise