Actualitate Cultură

Sergej iubește Sighetul, „Polul Nordic” al muzicii clasice!

foto: Brîndușa Oanță
image_printPrinteaza

La Școala de Muzică și Arte Plastice (Sala „Monica Chifor”), joi, 14 noiembrie 2019, a rezonat cu publicul cea mai elevată muzică: cea clasică. Tânărul violonist Sergej Skeledzija a parcurs un drum de aproape 1.000 de km pentru a reveni în orașul în care a câștigat locul I în urmă cu un an (2018, secțiunea vioară).

Excelentul virtuoz violonist, acompaniat la pian de mama sa, Nera Skeledzija, ne-a demonstrat că laurii concursului sighetean sunt o garanție pentru performanțe interpretative internaționale.

A captivat sala aproape plină de la Școala de Muzică, în care s-au aflat mulți spectatori tineri (bănuim că din pură pasiune pentru muzică!), cu piese din repertoriul internațional (G. Fr. Telemann, H. Wieniawski, P. Sarasate, J. Massenet).

Aplauzele sincere și binemeritate l-au readus pe Sergej pe scenă pentru a ne oferi un bonus muzical (video).

Spre norocul sighetenilor, Rotary Sighet se implică în activitatea culturală de calitate, acest Recital Extraordinar a fost facilitat de rotarianul, profesorul  de vioară Alexandru Gavaller.

Acest eveniment cultural este încă un argument pentru „existența” și funcționarea de sine stătătoare a Școlii de Muzică și Arte Plastice Sighet care, pe lângă talentele pe care le crește și le formează, atrage un număr important de tineri muzicieni la deja cunoscutul Concurs de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale, ajuns, anul acesta, la ediția a XXVII-a.

Felicitări familiei Skeledzija! Felicitări organizatorilor! Mulțumiri spectatorilor!

Mult succes, Sergej!

Salut, Sighet!

foto & video: Brîndușa Oanță

 

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise