Actualitate

Sighet – Album retro (XX)

image_printPrinteaza

Sighetul anilor ’40 ne salută cu instantanee interesante ce surprind cele mai importante obiective „turistice” din orașul de pe Iza. Orașul avea… potențial!

 

Completările cititorilor la această fotografie, sunt binevenite.

Fotografie din colecția Ernest Villand.

Salut, Sighet!

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Pe cand o istorie ( cat de cat ) obiectiva a celor 4 ani de ocupatie maghiara ( 1940-1944 )a Sighetului ?

    In care sa se spun tot ce a fost rau ( fara exagerari) dar si ce s-a facut bun, ce s-a construit ( erau totusi conditii de razboi ) si partea umana ( ne-politizata ) a convietuirii intre diversele etnii

  • Comoara Maramuresului Voievodal!
    Sighetul, oras stravechi, vestit in tot tinutul prin cultura si cladiri ce l-au facut cunoscut, spre mandria sighetenilor! Arhitectura cladirilor, prin monumentalitatea lor, a raspandit si raspandeste respect si recunostinta pentru importanta orasului ca si localitate reprezentativa a acestor meleaguri! Ce a fost frumos se pastreaza si astazi, mai putin podul vechi din lemn de la Gradina Morii! Prea mari modificari nu s-au facut in centrul civic, poate parcul central, astazi ar fi putut arata mai bine! Locuitorii Sighetului au stiut cum sa-l pastreze, sa-l scoata in evidenta prin frumoasele cladiri, nu ca si astazi cand este lasat la voia intamplarii, ajungand aceste monumente de arhitectura sa fie distruse pic cu pic iar cladirile centrale arata frumos la fatada, dar cand le vezi interiorul te miri in ce stare jalnica au ajuns! Oare de ce inainte de regimul comunist s-au putut cladi adevarate opere de arta, iar dupa, se incearca sa fie distruse prin nepasare! Sighetul este al nostru, prin cladirile sale, ne-a facut mandri, ne-a facut vestiti, asa ca merita mai multa atentie din partea noastra si a celor care-l administreaza! Ma intreb, in Sighet nu mai sunt gospodari? Eu cred ca sunt, doar trebuie gasiti, ca altfel, orasul se duce in ruina!

oferta-wise