Actualitate Știri Video

Vizierele marca CNDV vor fi livrate în curând Spitalului Sighet!

foto: Darius Giurgi
image_printPrinteaza
foto: Darius Giurgi

Tânărul Darius Giurgi, membru al Clubului de Robotică Tech-X de la C. N. „Dragoș-Vodă” din Sighet, s-a adaptat tehnologiei de producere a vizierelor, care a intrat la această dată într-o așteptată ritmicitate.

Am primit câteva informații de la d-na profesoară de informatică Hotea Cornelia:

„Se realizează 3 modele diferite de viziere  și, în funcție de modelul care va fi agreat de Spital, Ambulanță, SMURD etc., se va trece la confecționarea modelului respectiv în funcție de ce alege fiecare.”

Trebuie să menționăm extraordinara solidaritate declanșată de acest proiect. Un mare număr de persoane fizice (sigheteni, dar și nesigheteni) și persoane juridice s-a alăturat cu sponsorizări de diverse sume pentru a asigura continuitatea muncii echipei. Până la această oră, au fost expediate mai multe role de filament și folii, s-a achiziționat un laptop nou și încă o imprimantă 3D. În câteva zile, Darius va lucra la 3 imprimante și două calculatoare.

Vom reveni zilele următoare cu lista completă a donatorilor dar, susținerea materială este necesară în continuare.

Multă forță și spor la muncă, Darius Giurgi! Felicitări întregii echipe!

Salut, Sighet!

foto & video: Darius Giurgi

 

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • CN Dragos Vodă nu se dezminte. Umanismul, solidaritatea sunt astăzi cuvinte de ordine printre elevii acestei prestigioase institutii educative! Cinste profesorilor care au contribuit la educarea acestor tineri, de astfel de oameni are nevoie tara, elevi si profesori care sunt alaturi pentru ajutorarea celor care au nevoie de sprijin in lupta pentru eliminarea virusului covid19! Felicitari!

  • Izolarea, in cel mai mare grad posibil, este, deocamdata, remediul cel mai sigur pentru salvare, pentru alungarea virusului dintre noi. Se vede insa cum membrii Clubului de Robotica Tech-X de la CNDV- SIghet inteleg aceasta izolare, fara repaus, ci in mod creativ si atat de util, de necesar in aceasta situatie grea, apasatoare. Ei vor confectiona si vor livra viziere atat de necesare Spitalului Sighet, impotriva acestui virus periculos, folosind aceasta izolare tocmai pentru a iesi din izolare, cat mai curand. Multe felicitari tanarului Darius Giurgi, intregii echipe si profesorilor care conduc acest Club, pentru exceptionalul si sanatosul rezultat, pecum si Sponsorului „Societatea „Valea Verde”.

oferta-wise