Actualitate Illuminati Video

Zile înCORONAte. Sigheteni, rămânem uniți! | VIDEO (autor, Anca Maria Corneștean)

image_printPrinteaza

Salut, dragi prieteni!
Știu că am ajuns vremuri mai puțin plăcute, știu că nu este ușor, știu că soarele, vremea de afară vă atrag și vă îmbie la o plimbare. Știu! La fel simt și eu! Dacă cineva îmi spunea acum câteva luni, că asta se va întâmpla cu lumea, aș fi spus că a înnebunit. Dar, ce putem face? Nu putem înfrunta legile naturii, așa că ne conformăm. Zilele mele de stat în casă nu sunt ușoare. Cu toții stiți că sunt o fire energică și îmi este cam greu să mă descurc cu această perioadă de liniște totală. De ce am ales să stau în casă? Nu neaparat pentru mine, ci pentru cei din jur. Repet! Nu mi-e ușor, am aceeași rutină zilnic și nu mă prea pot obișnui cu ideea ca nu pot ieși pe-afară, dar… gândesc altfel, mă gândesc la alte țări cum ar fi Italia unde mor oamenii pe capete, mă gândesc la cadrele medicale expuse la un pericol atât de mare, la frica ce le străpunge șira spinării de fiecare dată când intră în spital și, îmi dau seama, că un moft de-al meu ar putea aduce probleme și în țara/orașul meu. Oricum situația e destul de gravă și la noi în țară, însă sunt sigură că dacă rămânem uniți se vor rezolva toate.

Așa că, zilele mele petrecute în casă se desfășoară destul de normal. Îmi iau micul dejun, ascult muzică, mă uit la filme, ies în grădina casei mele (imediat încep să măsor lungimea firelor de iarbă :))) și mai mult decât atât, mă pregătesc la… școala online. Ideea aceasta îmi place foarte mult și chiar o văd folositoare, mai ales pentru noi, liceenii, dar și pentru restul elevilor. După 2 ore desfășurate online mă simt mult mai în siguranță și mai relaxată, știind că atunci când mă întorc la școală nu voi avea atât de mult de recuperat. Un mare LIKE din partea mea tuturor profesorilor care își desfășoară orele așa! În rest, m-am apucat de gătit. Am făcut un tiramisu delicios și am fost tare mândră de ce mi-a ieșit, deci statul în casă nu e așa de rău. Prima jumătate a zilei trece, a doua jumătate e puțin mai anevoioasă, deoarece încep să mă cam plictisesc și simt nevoia să ies dar, nu e o problemă, pentru că acum am de citit romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. Tema trebuie făcută. Deocamdată am activitate și când rămân în pană de idei mai scriu câte un articol pentru voi, cititorii sigheteni. Voi știți că îmi place și să cânt! Vă cânt cu drag și vouă!

Mi-ar plăcea să știu și chiar să văd ce faceți voi în aceste zile destinate statului acasă și, poate, îmi dați și mie idei.

Până atunci, vă transmit multă iubire și căldură! Respectați sfaturile medicilor și a autorităților, igiena să fie pe primul loc și, aveți grijă de voi! Fără oameni, ce s-ar face Pământul? Râmânem uniți, stăm în case, petrecem clipe prețioase cu familia și astfel totul va fi bine. Vă doresc multă sănătate și… imunitate maximă!

Anca Maria CORNEȘTEAN
Clasa a XI-a
Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand”, Sighetul Marmației

oferta-wise

6 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Draga Anca, cuvintele tale mi-au facut sa apara in coltul ochilor mei, cateva boabe de lacrimi. Sunt emotionat in urma lecturarii sperantelor tale, esti tanara, ai viata inainte, dar gândești ca un om matur, gândire, daca ar avea-o toti romanii, sunt sigur că am scapa mai repede de aceasta molimă blestemata, care chinuie lumea întreagă! Te întrebi ce fac ceilalți oameni si eu iti raspund, unii traiesc cu speranța, alții sunt mai pesimiști, iar multi se dau mari „viteji”, ăștia sunt ce-i care ne pun in pericol si frica-mi este ca sunt multi si, din cauza lor vom mai sta încă mult timp închiși în casă, iar acest virus își va face de cap! Am ajuns la o varsta care nu imi permite multe lucruri, va invidiez pe voi tinerii, va invidiez entuziasmul si elanul tineresc plin cu speranțe, ma bucur ca ai preocupări frumoase si benefice pentru viitorul tau, esti o tânără cum ar trebui sa fie toti tinerii dar, din pacate, nu toti gandesc ca si tine, nu toti stiu sa prețuiască adevarata viata, care li se oferă! Imi este dor sa te revăd pe scena interpretând frumoasele melodii pe care le canti, te-am remarcat de multi ani si te felicit pentru tot ce faci! Sper ca nu va trece mult timp si voi avea bucuria sa te revăd iar pe scena, meriți aplauzele tuturor, nu numai pentru interpretat ,ci pentru felul în care gândești si trăiești pentru viitor, pentru tanara care esti, o fata care iubeste viata in adevăratul ei sens si-si da toată sarguinta sa nu înșele așteptările multora si, in primul rand ale părinților, care te-au educat asa de frumos! Succes in toate si multa sanatate, restul vine de la sine!

    • Nu cred ca am întâlnit vreodata un om mai atent ca dumneavoastra. Mereu stiti să mă impresionați prin cuvintele frumoase pe care mi le scrieți. Mă simt cea mai împlinită știind că aceasta este părerea dumneavoastră despre mine. Sper să vă țină Dumnezeu mult și bine pe pământ. Avem nevoie de oameni minunați precum sunteți dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru tot!

  • O placuta prezenta, in exprimari exceptionale, sanatoase, de viata curenta atat de „stramtorata”, dar cu multa gandire de perspectiva, un amestec de tinerete optimista si maturitate potolita, un indemn, o invitatie, o chemare la comuniunea salvatoare, atat de placut asociata cu toti, ca la un spectacol ce-l petrecem intr-o placuta speranta. Cu merituoase si respectuoase imbratisari. Felicitari !

    • Vă mulțumesc enorm pentru cuvintele adresate și pentru apreciere. E o plăcere să văd că articolele îmi sunt citite de oameni ca dumneavoastră!

oferta-wise