Actualitate Știri

Ziua Europei sărbătorită la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” Sighet

image_printPrinteaza

Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației – Școală Ambasador a Parlamentului European a sărbătorit în avans, vineri, 7 mai 2021, Ziua Europei!

Școala Ambasador și Tech-X din cadrul Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației și-au unit forțele în acest an pentru a sărbători ziua de 9 Mai, Ziua Europei. În acest an 9 mai fiind duminica, am organizat evenimentul vineri, 7 mai 2021, în Sala Festivă a colegiului cu respectarea tuturor regulilor impuse de situația actuală a pandemiei. Ne-a bucurat mult prezența doamnei inspector școlar general prof. dr. Anca-Minodora Costin-Hendea care, prin cuvântul său ne-a mulțumit pentru invitație și ne-a felicitat pentru minunatele activități. Domnul Alin Spiridon Pralea a subliniat importanța datei de 9 Mai, Ziua Europei, iar doi ambasadori juniori ne-au prezentat aderarea României la Uniunea Europeană.

Totul a fost minunat, conform așteptărilor și mă bucur nespus că toți invitații au fost surprinși și încântați de momentele prezentate în cadrul evenimentului, mai ales prin jocul interactiv realizat de membrii echipei de robotică, prin intermediul căruia am primit și feedback despre tot ceea ce am pregătit. Lansarea din curtea colegiului de baloane în culorile UE și literele CNDV-UE a încheiat evenimentul, elevii participanți fiind, cred, încântați. Duminică 9 mai 2021, spre seară ne vom bucura de lansarea de lampioane.

Mulțumim mult tuturor celor care ne-au onorat cu prezența, celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment, domnului insp. școlar Marius Voinaghi pentru deschidere, sprijin și implicare, dar și pentru lecția de istorie pe tema semnificațiilor zilei de 9 mai. Indiferent de situația epidemiologică proiectele din CNDV continuă cu prezența fizică sau în online. (prof. Cornelia Hotea, coordonatorul Școlii Ambasador)

Vineri, 7 mai, cu prilejul marcării ,,Zilei Europei”, în sala de festivități a liceului, ambasadorii juniori ai Colegiului Național „Dragoș-Vodă”, Școală Ambasador a Parlamentului European în România, alături de noi, membrii echipei de robotică Tech-X, coordonați de prof. Cornelia Hotea, am participat la pregătirea și susținerea evenimentului. Membrii Tech-X au imprimat color diplomele pe care urma să le acordăm elevilor de gimnaziu clasați pe primele 3 locuri la quiz-ul care a conținut întrebări despre Uniunea Europeană, un chestionar care i-a ajutat pe participanți să-și testeze cunoștințele și să învețe lucruri noi, utile. Alături de diplome, câștigătorii au primit și câte o medalie, pe care mentorul Alumni al echipei le-a confecționat cu ajutorul imprimantei 3D. Pe o față, medaliile conțin 12 stele pe fond albastru, simbolul Uniunii Europene, iar pe verso apare sigla clubului de robotică Tech-X. Pentru fiecare invitat din rândul oficialităților locale și județene am realizat o mapă ce cuprinde o scurtă prezentare a evenimentului, programul, echipa Școala Ambasador din acest an și câteva broșuri pe diverse teme, de la istoria Uniunii Europene la modalități de reducere a poluării. Totodată, clubul de robotică Tech-X a sponzorizat acest eveniment, inclusiv baloane și lampioane, pe care le vom lansa în cea de a doua parte a evenimentului, duminică, 9 mai. Ne-am ocupat de sonorizare, imagine și detaliile tehnice, de amenajarea sălii festive a liceului, asigurându-ne că toate măsuriile de distanțare socială sunt respectate. (Patricia Furtos, clasa a IX-a B, membru al echipei de robotică Tech-X a CNDV)

Proietul european „Școala Ambasador” este în așa fel gândit, încât să îmbine munca asiduă cu plăcutul. Orice activitate organizată de noi are în spate mult efort, multe ore de discuții aprinse, dar totul merită pe deplin. Evenimentul dedicat Zilei Europei nu este însă o excepție, printr-o muncă susținută a echipei a ieșit conform așteptărilor noastre. (Ștefania Michnea, ambasador junior, clasa a XI-a A)

Activitatea noastră s-a desfășurat parțial vineri, 7 mai, continuând până duminică, 9 mai. Împreună, Ambasadorii Juniori și Seniori, ne-am mobilizat în timp record și ne-am străduit să organizăm ceva frumos, plăcut invitaților noștri. Am pregătit inclusiv un joculeț interactiv pentru elevii prezenți, în speranța că vom destinde atmosfera. Eu sunt Ambasador Junior și am fost moderatorul evenimentului, „gazda” oaspeților noștri. Am reprezentat colectivul Ambasadorilor Juniori, transmițând mesajul nostru către comunitate. Fiind un membru nou al grupului Ambasadorilor, am fost surprinsă de implicarea colegilor mei și de determinarea lor de a organiza un eveniment perfect. Sper ca toate activitățile viitoare să fie cel puțin la fel de reușite ca aceasta, să menținem onoarea Colegiului nostru mulți ani de acum înainte. (Anastasia Herbil, clasa a IX-a B, ambasador junior)

Școala Ambasador este un proiect european coordonat la nivel central de Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) de la București, inițiat în 2017, iar în 14 iunie 2018 și Colegiului Național „Dragoș-Vodă” a primit acest titlu.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul colegiului și pe pagina de facebook la adresele:
https://sites.google.com/view/cndv-scoala-ambasador/
https://www.facebook.com/cndv.pe

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise