Actualitate Social

Aeroporturile din România (autor, Horia Picu)

image_printPrinteaza

Dacă – pe jos – linia ferată e într-o continuă modernizare care nu se va termina prea curând, dacă trenurile sunt vai de mama lor, dacă drumurile sunt pline de şoferi care văd dublu sau nu văd nimic în faţa lor, m-am gândit că distanţele ţărişoarei s-ar putea parcurge în cel mai scurt timp – pe sus – cu avioanele, între aeroporturile noastre.

Cum informaţia se poate lua uşor de pe internet, am căutat aeroporturile româneşti şi destinaţiile oferite. M-a interesat să aflu ce legături aeriene există între oraşele ţării. Credeam că cerul patriei e împânzit de curse interne. De fapt, nu-i deloc aşa… Să luăm aeroporturile pe rând:

Arad

Nu scrie pe site nici unde pleacă, nici de unde vin avioanele. Pot, în schimb,  să vă informez că acolo aveţi WI-FI gratuit pentru toți vizitatorii, 6 ghişee de check-in, Mama și Copilul, 150 de locuri de parcare disponibile. Deci site-ul e varză, si bine-ar fi dacă măcar am fi siguri că-i românească.

Bacău

Avioanele pleacă sau vin la sau de la Londra, Milano, Roma. Păi ce, nu-i suficient?

Târgu Mureş

Din 25.10.2023 până pe 18.02.2024  sunt programate  doar 2 aterizări la Bucureşti, dar în aceeaşi perioadă  între Târgu Mureş şi aeroportul din Bauvais, Franţa  vor fi 38 de plecări-sosiri.

Bucureşti – Otopeni

În sfârşit, găsesc un aeroport românesc care să facă legături între Capitală şi restul ţării! Sunt trecute pe site sosiri şi plecări pentru Cluj, Iaşi, Timişoara, Suceava, Oradea.

Braşov

Dacă aveţi ceva treabă prin  Barcelona, Madrid, Dortmund, Stuttgart, etc., folosiţi cu încredere noul aeroport dat în funcţiune la Braşov. Dacă vreţi să mergeţi la Constanţa, descurcaţi-vă la sol.

Constanţa

De aici se merge la Londra, sau se vine de acolo. Oferta de nerefuzat  e valabilă în perioada 25 oct. 2023-28 martie 2024.

Craiova

Servicii disponibile oferite călătorilor: parcare, închiriere maşini, Shopping (uau!!!). De aici puteţi pleca  în Tunisia, Turcia, Grecia. N-am găsit informaţii despre rute interne.  Păi ce, CFR-ul fu inventat degeaba?

Iaşi

Pe 25.10.2023 se poate ajunge la Otopeni sau se poate veni de-acolo. Sunt 4 curse dus-întors programate. Celelalte, sunt pentru alte meleaguri, unde calea ferată nu-i aşa de dezvoltată cum e la noi. Pentru convingere(?), vă invit să intraţi pe site-ul aeroportului.

Oradea

Văd că există o strânsă colaborare între aeroporturile din Oradea şi Bucureşti. Din 25.10.2023 până pe 1.11.2023, din 15 zboruri, 14 sunt la sau de la Bucureşti. Excepţia se numeşte Hurgada, cu plecare pe 28.10.2023, la ora 16;30.

Satu Mare

Aici e uşor de ţinut minte: Bucureşti, Londra. Şi înapoi. Doar în anumite zile. De exemplu, dacă e marţi, 31 octombrie, e spre Londra.

Sibiu

Plecări spre România nu sunt! La sosiri, e la fel. Se lucrează doar cu străinătatea.

Suceava

Dacă e marţi, avionul zboară spre  Bucureşti. În celelalte zile, avioanele n-au treabă cu aeroporturile din  România. Nu pot face alte precizări, site-ul aeroportului e în nemişcare.

Târgu Mureş

Plecări şi sosiri în România nu sunt.

Timişoara

Sunt plecări şi spre Bucureşti. Doar Bucureşti, dar nu aşa, oricum… O putem face cu Air France sau cu Alitalia.  Pentru rute în afara patriei  sunt 20 de aeroporturi  care colaborează cu cel din Timişoara.

Tulcea

Nu se specifică unde se duc şi de unde vin avioanele, dar să ştiţi că în aeroport se face concurs pt. șofer, altul pentru agent SSI. Vă spun si eu ce-am găsit pe site.

Cluj-Napoca

Are din când o cursă spre Bucureşti. Restul zborurilor sunt peste graniţă. Dacă vreţi să mergeţi de la Cluj la Constanţa, sau la Oradea, e bun trenul.

Baia Mare

Oferă între 25.10.2023 şi  18.02.2024  39 de plecări, din care 3 spre Otopeni, în 25, 26 şi 27 octombrie. La sosiri scorul e acelaşi: 36 la 3.

Aşadar, cu avionul nu, cu trenul nu. Cu maşina există riscul ca din sens opus să vină o maşină condusă de un şofer Beatman, sau să vină o groapă bine dezvoltată.

Acum, la modul cât se poate de serios. Întreb pe cei care conduc ţara asta: astea-s aeroporturi? Astea-s destinaţii interne? Astea-s legături între oraşele ţării?

Horia Picu

P.S. N-am scris nimic despre preţul biletelor. Mă gândesc să nu se „reaşeze”. În sus…

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise