Actualitate Cultură

„În afara cercului” suntem… noi (Mariana Bălan)

image_printPrinteaza

Marți, 21 iunie 2022, solstițiul de vară, cea mai lungă (luminoasă) zi din an. Poate nu întâmplător în această zi a avut loc lansarea celui de-al doilea roman „ÎN AFARA CERCULUI” al băimăreanului Walter ÜBELHART, la Galeria de Arta Vassiliev din Sighet. Lumina puternică a soarelui din cercul și din „afara cercului” de prieteni ai autorului (numeroși, de altfel) a pătruns în galerie, creând o atmosferă plăcută, destinsă și prietenoasă, pregătind parcă această întâlnire între cititori – „actori”, cunoscuți și necunoscuți, iubitori de carte (da, mai există!).

În anul 2017 a avut loc lansarea primului roman istoric al autorului Walter Űbelhart, „ÎN UMBRA LUI SHAKESPEARE”, un roman „misterios”, extras din lumea medievală băimăreană și europeană, care mai târziu a stat la baza unui film artistic de succes „The Silversmith” – Argintarul, film primit cu uimire și interes, demonstrându-se că „prin artă se pot depăși toate barierele și că succesul depinde de pasiune și încredere.” Filmul a fost distribuit pe toate continentele! (Cu excepția – deocamdată – Antarcticii)

Drumul literar al maramureșeanului Walter Űbelhart continuă, astfel că de curând a apărut noul roman „ÎN AFARA CERCULUI”, Editura Maestro Tip (director Mircea Remetan), Fersig, Romania.

Lansarea romanului a fost moderată de către domnul Ion Mariș, un fin observator al detaliilor, care a reușit să ne dezvăluie doar câteva dintre acestea, lăsându-ne nouă, cititorilor, plăcerea de a descoperi lumea fascinantă, misterioasă, în care ne poartă povestea – cu accente istorice – unor fapte petrecute în urmă cu peste trei veacuri, cu repercusiuni în secolul XXI, fapte ce dau naștere unor întrebări declanșatoare de multiple răspunsuri.
Completări „la subiect” au fost devoalate de conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaș (decanul Facultății de Litere – Centrul Universitar Nord, Baia Mare) și de însuși autorul romanului.

Noi, cititorii, vom găsi în paginile acestei cărți, „o eliberare a imaginației” și a „dorinței de a cunoaște necunoscutul” dar mai ales speranța de a găsi… „rețeta nemuririi”. Totuși, mai bine vă las să descoperiți ce ne face nemuritori… citind romanul!

Mariana Bălan

Foto: Ion Mariș

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 • M-am simțit bine înăuntrul cercului format din oameni minunați, veniti sa „soarba” din plăcerile unei seri prietenoase creata in atmosfera frumoasa ce ne-a oferit-o „Galeria de arta” a familiei Vassiliev!
  Lansarea romanului „În afara cercului” scris de Walter Übelhart, prezent între noi, ca sa ne încânte cu „istorisirile” domniei sale privind activitatea literară, ne-a adus bucuria unei seri împlinite, încheiate prin a obține bucatica de hrana spirituală, cartea mai sus mentionata!
  Soarele a fost mai strălucitor printre lumanarile aprinse pentru a onora festivitatea prelegerilor despre roman si autor, care au atras atenția celor prezenți în număr mare, oameni din toate domeniile de activitate, iubitori de „carte”!
  După un scurt dialog cu autorul romanului, am intrat în posesia cărții, bucurandu-ma de autograful ce-mi deschide paginile atractivului si valoroasei celei de-a doua cărți scrisă de acest autor!
  Momentele create cu ocazia acestei lansări de carte au fost unice, prietenoase, de bun simt, moderată cu măiestrie de „omul de carte” ing. Ion Maris, care a știut cum să ne introduca, cat mai repede, in atmosfera de înțelegere a valorii romanului pe care l-am dorit in bibliotecile noastre!
  Va multumim domnule Walter Übelhart… va multumim domnule Ion Maris pentru minunata seara literară creata si trăită de mine, între prietenii care iubesc „cuvintele magice” imortalizate în minunata carte lansată si la Sighetu Marmatiei!

oferta-wise