Actualitate Cultură

Îmbracă o cămeșă și hai la muzeu… în șezătoare!

image_printPrinteaza

În data de 24 iunie 2022, credincioșii ortodocși și greco – catolici sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. În calendarul popular, această zi este cunoscută în Maramureș sub numele de Sânziene. Tot în această zi, la inițiativa Comunității online La Blouse Roumaine, începând cu anul 2013, este sărbătorită și Ziua Universală a Iei.

Deci, iată, fiind o zi încărcată de simboluri și credințe, Muzeul Maramureșan organizează vineri, 24 iunie 2022, evenimentul „Îmbracă o cămeșă și hai la muzeu… în șezătoare”. Evenimentul va avea loc la Muzeul Satului Maramureșan „Mihai Dăncuș” unde vă așteptăm cu o serie de activități menite să aducă povestea acestei sărbători, încărcată de magie și frumusețe, mai aproape de dumneavoastră. Astfel, va fi organizat un târg al meșterilor populari și demonstrații ale meșteșugurilor, o șezătoare cu jocuri, povești și legende, ateliere de lucru (împletit cununi de sânziene, atelier de fluier, pictură, pictură pe sticlă, împletit, cusut etc.), dar și un Joc în sat alături de invitați speciali.

Mulțumim partenerilor noștri: Centrul Cultural Sighetu Marmației, Asociația Rădăcinilor Străbune, Clubul Copiilor Sighetu Marmației, Primăria municipiului Sighetu Marmației.

Pentru cei care îmbracă o cămașă tradițională sau o ie, intrarea este liberă!

Comunicat de presă – Muzeul Maramureșan Sighet

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise