Actualitate Cultură Știri

Alex Harding și Lucian Ban în CONCERT EXTRAORDINAR la Sighet!

image_printPrinteaza

Rotary Club Sighet & Asociația Valea Verde vă invită la Alex Harding & Lucian Ban – „Somethin’ Holy” – Turneul european de jazz 2017 Reunion Tour

Alex HARDING, originar din Detroit, este considerat astăzi unul dintre cei mai importanți și distinctivi saxofoniști baritoni în jazz-ul contemporan. Cu un sound extrem de personal ancorat în blues și în jazz-ul free de avant-gardă, Alex Harding colaborează cu o serie de muzicieni și grupuri de prim rang în jazz: Sun Ra Orkestra, Julius Hemphill, Abdullah Ibrahim, Lester Bowie, David Murray, Defunkt, Clark Terry, etc. În același timp, Alex Harding apare pe înregistrări și concerte cu legende precum Aretha Franklin, Bjork, David Lee Roth sau musicalul Fela pe Broadway.

Colaborează cu pianistul de origine română Lucian BAN de aproape două decenii, odată cu mutarea acestuia la New York la sfârșitul anilor 90’, colaborând la mai multe proiecte, editând o serie de albume sub nume propriu, și susținând sute de concerte de ambele părți ale Atlanticului. Grupuri precum Lumination Ensemble, Lucian Ban & Alex Harding Quintet, Tuba Project sau duetul Somethin’ Holy s-au bucurat de elogiile presei de specialitate și ale publicului. În 2003, Quintetul lor cu invitatul special, legendarul baterist Barry Altschul câștiga premiul „Best Show of The Year” din partea ziarului All About Jazz NYC alături de concerte cu Joe Lovano și Cecil Taylor. În 2006 Alex Harding si Lucian Ban fondează TUBA PROJECT un grup construit în jurul mareului tubist de jazz Bob Stewart, iar în 2009 Alex Harding este prezent pe albumul „The Romanian-American Jazz Suite” condus de Sam Newsome și Lucian Ban.

Albumul „Somethin’ Holy” apărut în 2001 la CIMP Records primește 3 stars în ALL Music Guide iar criticul Terrell Holmes recenzând albumul în All About Jazz spune „Ban cântă cu o sensibillitate și fluență ce amintesc atât un McCoy Tyner cât și un Vladimir Horowitz, în timp ce Harding poate să-ți rupă inima cu tandrețe sau să te covârșească cu intensitatea sa”. Câțiva ani mai târziu cricitul Jeff Stockton îi descrie astfel pe cei doi „Alex Harding și Lucian Ban au dezvoltat un parteneriat muzical extrem de fructos, cu sunetul bluesy al lui Harding, un adevărat urmaș al unui Hamiett Bluiett, și pianul reflexiv al lui Ban ce combină eleganța tradiției clasice europene cu pasiunea pentru improvizație”.

Concertul excepțional de la Sighet, al celor doi mari muzicieni, va avea loc marți, 27 iunie 2017, la Școala de Muzică, Sala „George Enescu”, de la ora 19:30. Preț bilet: 10 lei.

Sponsori: Hotel Grădina Morii și Aska Grafika SRL

Partener media: www.salutsighet.ro

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise