Actualitate Știri

Asociația HEIDENRÖSLEIN vă invită la Conferința de lansare a unui proiect important de mediu!

image_printPrinteaza

Asociația HEIDENRÖSLEIN, invită persoanele și organizațiile interesate la conferința de lansare a proiectului Managementul participativ al siturilor Natura 2000 Pricop-Huta-Certeze, Tisa Superioară și al ariei naturale protejate Pădurea Ronișoara (COD SMIS 118881) care va avea loc în data de 09 septembrie 2020, ora 10:30 la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Muzeul Satului.
Proiectul este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), Axa Prioritara 4 “Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminare a siturilor poluate istoric”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă protecția și îmbunătățirea stării de conservare a biodiversității și patrimoniului natural, prin dezvoltarea cadrului de management al siturilor ROSCI0251 Tisa Superioară, ROSPA0143 Tisa Superioară, RO04 Pădurea Ronișoara și planul de management pentru ROSCI0358 Pricop – Huta – Certeze cât și conștientizarea comunităților și a autorităților locale privitor la rolul și importanța rețelei Natura 2000.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: elaborarea participativă a două planuri de management pentru menținerea stării favorabile de conservare a habitatelor și speciilor din siturile ROSCI0251 Tisa Superioară, ROSPA0143 Tisa Superioară, RO04 Pădurea Ronișoara și planul de management pentru ROSCI0358 Pricop – Huta – Certeze; realizarea planurilor de monitorizare pentru speciile și habitatele din ROSCI0251 Tisa Superioară, ROSPA0143 Tisa Superioară, RO04 Pădurea Ronișoara și ROSCI0358 Pricop – Huta – Certeze; creșterea gradului de informare și conștientizare a comunităților locale, cu privire la importanța biodiversității din ROSCI0251 Tisa Superioară, ROSPA0143 Tisa Superioară, RO04 Pădurea Ronișoara și ROSCI0358 Pricop Huta – Certeze.
Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 20.12.2019-31.12.2022.

Programul Conferinței de lansare a proiectului cuprinde: prezentarea invitaților, cuvântul invitaților, informații despre proiect, valorile biodiversității regăsite în situri, definiția managementului participativ, rezultatele proiectului și importanța lor, discuții despre proiect (durata estimată – 90 minute).

Manager proiect
Payer Maria Magdalena

tel: 0743177454 / e-mail: payerma@yahoo.com

NR: Imaginea preluată din Albumul foto al Asociatiei HEIDENRÖSLEIN.

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • pacat ca o conferinta unui proiect despre arealul Tisa-Ronisoara-Huta Certeze se tine in Baia Mare si nu in Sighetu Marmatiei

    • Avem evenimente in fiecare localitate. Pana acum am avut la Bistra, Rona de Sus, Rona de Jos, Petrova, Barsana si urmeaza si celelalte localitati… si vom avea multe evenimete vizibile, transparente inclusiv la Sighet. Dar conferinta de lansare a fost programata la Baia Mare, resedinta de judet, pentru ca suprafata ariilor este mai mare pe Maramures decat pe Satu Mare…. dar si la Satu Mare vor fi evenimente. Va asteptam la evenimentele noastre si veti afla din presa despre ele. Va multumesc.

oferta-wise