Actualitate Știri Video

Colegiul Național „Dragoș – Vodă” Sighet a zburat de Ziua Europei! | VIDEO

image_printPrinteaza

Într-un cadru foarte restrâns, adecvat acestor zile, din curtea Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighet, din păcate fără elevi, o echipă minimalistă a lansat în văzduh un mesaj simbolic de Ziua Europei: CNDV – UE.

Ziua de 09 mai 2020 a fost foarte liniștită, cerul albastru cu nuanțe europene a preluat mesajul Școlii Ambasador CNDV Sighet, fiind o dovadă că Uniunea Europeană este vizibilă și-n izolare.

Monitorizarea lansării a fost „asigurată” de directorul CNDV, prof. dr. Vasile Mih.

Colegiul Național „Dragoș Vodă” face parte din echipa Școlilor-Ambasador ale Parlamentului European în România, proiect al Uniunii Europene, coordonat la Sighet de prof. Cornelia Hotea, iar cele două eleve participante la ritualul de azi au fost Daria Culac și Georgiana Treista, ambasadori juniori.

Școala Ambasador urmărește îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

https://www.europarl.europa.eu/romania/ro/ue_si_tinerii/programul_scoli_ambasador.html

https://sites.google.com/view/cndv-scoala-ambasador/

https://www.facebook.com/cndv.pe

Salut, Sighet!

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise