Actualitate Editorial

Crăciunul meu, Crăciunul altora (Crina Voinaghi)

image_printPrinteaza
prof. Crina Voinaghi

E absurd să crezi că oamenii își doresc aceleași lucruri de Crăciun, că au aceleași dorințe clasice, să fie mai buni, mai darnici, mai frumoși sau mai deștepți. Asta se întâmplă în filme și în reclame. În realitate, suntem diferiți și vrem lucruri diferite. De la cele mai prozaice la cele mai idealiste și irealizabile. Unii vor să mănânce bine, să bea chestii fine, alții își doresc să plece cât mai departe, mai sunt și cei care vor să fie cu toată familia alături de dragul ideii Crăciunului sau pentru că de obicei toți sunt departe dar la fel de bine sunt și cei care se țin extrem de ocupați de Crăciun ca să nu se gândească prea mult la ce înseamnă acest moment pentru ei.

Îmi aduc aminte un film în care personajele, care făceau parte prin alianță din aceeași familie, erau întâmplător de religii diferite și, ajunși în casa părinților care erau catolici nu știau cum să explice copiilor existența ieslei în miniatură cu pruncul Isus, așezată la loc de cinste. Normal că a ieșit o comedie drăguță, așa cum francezii știu să facă dar, dincolo de toate, ei voiau doar să fie acceptați de cei din jur și poate puțin iubiți dacă este posibil. Și asta, cu toate că erau extrem de diferiți și voiau lucruri diferite, aveau alte credințe, se rugau la alți Dumnezei și îmbrăcau personalități care, uneori, se băteau cap în cap. Dar, până la urmă, ceea ce își doreau era să nu fie singuri și cred că asta ne dorim toți, există totuși un lucru pe care îl avem în comun dincolo de micile sau marile năzuințe diferite. Nimeni nu își dorește să fie singur de Crăciun chiar și într-o mașină scumpă sau într-un loc exotic. Ce farmec ar avea dacă nu ai putea împărtăși nimănui bucuria ta?

Deci, aș risca să spun că despre asta e vorba de Crăciun, Crăciunul meu, poate și al altora, nu neapărat al tuturor: despre împărtășirea unor gânduri, zâmbete și bucurii, despre umanitate și despre cât suntem de fragili. Crăciun fericit, oameni buni, vă doresc să trăiți aceste zile de sărbătoare alături de oameni dragi, să vă opriți un moment din rutina zilelor din ce în ce mai pline și să vă gândiți la ce contează cu adevărat pentru voi, să zâmbiți o secundă, două și apoi să mergeți mai departe.

prof. Crina VOINAGHI

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Craciunul este o sarbatoare mai deosebita pentru crestini,sarbatorim,ceva ce vine nou,un prunc venit pe lume sa ne mantuiasca!Bucuria,nasterii Lui,se rasfrange asupra noastra,simtim credinta in El,il cantam in colinde,cinstim sosirea,aprindem mii de luminite,facand din noapte zi,sarbatorind dupa datina strabuna,dorindu-ne sanatate si fericire,daruri aducatoare de noroc,iar gandul ne este peste tot,ca amintirile nu se pot uita!Veselia este in toi dar sunt regrete,ca multi dintre cei dragi nu sunt langa noi,sunt calatori printre stele,luminand viata,celor ramasi sa duca datina mai departe!Dorinte sunt diferite,daruri sunt multe,dar cele mai de seama sunt amintirile,ce cu totii le dorim si cand impodobim bradul,îi vrem langa noi!
    Craciunul se repeta,an de an,amintirile sunt unice,uneori triste,alte ori vesele,dar intotdeauna ne sunt dragi,ca avem in ele,ceva,care candva ne-au facut fericiti!
    Craciun fericit,sarbatori frumoase tuturor care cred in amintiri si nu numai!

oferta-wise