Actualitate

Sighet – Album retro (XXXII)

image_printPrinteaza

Deși suntem în plină iarnă, vă oferim o imagine din anii ’40, cu Sighetul… înflorit. Prin centru, circulația era foarte aerisită, traficul rutier fiind asigurat de o mașină și câteva căruțe.

 

 

Completările cititorilor la această fotografie sunt binevenite.

Fotografie din colecția Ernest Villand.

Salut, Sighet!

oferta-wise

5 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Ce este vechi, este si frumos! Daca nu era asa, multe din cladirile centrului dispareau! Nu au disparut, au ramas ca sa aduca acel aer medieval centrului vechi de astazi. A disparut doar vegetatia bogata din parc,trandafirii care ne ameteau cu aroma lor,frumos mirositoare! Au disparut ca nu a existat interes din partea administratiilor mai recente, care si-au batut joc de brazii si pomii ornamentali, defrisindu-i! Mai ramane sa darame si cladirile si din tot ce avem frumos, nu va ramane nimic! Imi este groaza sa privesc unele cladiri centrale, oricand se pot ruina, provocand accidente. Ma mira faptul, de ce numai la Sighet nu se gasesc bani pentru refacerea centrului, acum arata foarte urat in comparatie cu ceea ce a fost!

 • Sighet sans automobile (ou très peu), sans feux rouges, dans toute la splendeur des bâtiments et de jardins public, une ville éternelle. Merci de publier ce document qui doit inspirer, je l’espère pour ma part, des décisions à venir pour ce centre ville si intéressant.

  Jean-Louis Chancerel

  • Merci Monsieur ! Sighet – une ville eternelle ! Nous sommes submerges !

   Pour nos ames , oui ! Sighet est une ville eternelle ! Elle est eternelle par les gens qui ont investi en elle des valeurs eternelles !

 • Da, parcul central, pentru realizarea căruia s-au luptat Dr. Vasile Ilea, când a fost prefect, dar și după aceea, și, mai cu seamă Dr. Petru Mihalyi, primarul și Dr. Alexandru Filipașcu, viceprimarul orașului, prin anii 1932 – 1937, arăta excelent. Poate chiar mai bine ca acum.

 • daca intrati pe siteul, primaria-sighet,va intampima o galerie foto unde se poate vedea
  parcul central cu fantana arteziana e drept deja umpluta cu pamant si flori,
  si o cladire veche dar frumoasa pe care scrie PALATUL CULTURAL ASTRA ,
  cam atita importanta ii da Primaria siteului propriu,sau asa ii prosteste pe eventualii turisti cu o imagine demult disparuta.

oferta-wise