Actualitate Calendarul zilei

Doamna profesoară Maria Miron a împlinit 90 de ani! La mulți ani cu sănătate!

image_printPrinteaza
Maria Miron (născută Coman) s-a născut la Vișeu de Sus, la data de 28 februarie 1928. Soțul a fost medic pediatru. Are doi copii (fete) medici. A absolvit Facultatea de Litere, specializarea Franceză – Germană la Universitatea Babeș din Cluj Napoca. A predat 33 de ani, între anii 1953 – 1986, la Liceul Dragoș Vodă, limba germană și limba franceză.
 
La mulți ani, Doamnă Profesoară!
 
Salut, Sighet!
 
NR: Mulțumim prof. Marius Voinaghi pentru fotografia – din arhiva familiei Miron – pe care ne-a oferit-o pentru publicare.

oferta-wise

8 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Pana in 1970, cand aveam 3 ani. am fost vecini gard in gard pe strada Republicii ( actuala Iuliu Maniu ). La multi ani, tanti Medi !

 • Pentru mine ați fost un mentor,care mi-a deschis sufletul și mintea către frumos în acei ani de liceu 1971-1975. Ați știut să șlefuiți destine și caractere, drept pentru care vă suntem recunoscători toți acei care am avut privilegiul de a vă fi fost elevi.

  La mulți ani doamnei diriginte cu dragoste de la o fostă elevă, Ileana Pisuc .

 • LA MULTI ANI DOAMNA PROFESOARA!
  Cu drag îmi voi aminti de dinsa că de o femeie și profesoara extrem de frumoasă din toate punctele de vedere. A fost timp de patru ani profesoara mea de germana în Liceul teoretic „Dragoș Vodă” și îmi voi aminti de ea că de o femeie foarte foarte energica,foarte culta,foarte plină de energie și foarte amuzanta. Intra că o raza de soare in clasă și nu stătea o clipa într-un loc. Într-o vreme în care nu era voie să ieși peste granițele României,ea ne aducea imagini și informații din Germania,Franța,Ungaria vorbind i-ar despre locuri și oameni pe care îi vedeam doar la televizor sau in filme. Avea un stil inexplicabil de a-și prinde asupra faptului absolut pe toți cei care încercați să copieze la teste sau teze. Era apropiată de noi și severă în același timp.Dar mai mult că orice era DOAMNA PROFESOARA pe care o iubeam și o respectam.

 • Iar cel din dreapta este Alexandru Diaconescu, fost profesor de geografie la „Dragoș Vodă” vreo 40 de ani și fondator al extensiei U.B.B. din Sighetul nostru.

 • Abia astazi sarbatoresc cei 90 de ani cu familia si prietenii mei si ma gandesc cu drag la Maramures, la colegii mei profesori si elevii mei dragi si va multumesc mult mult de tot pentru acele urari si pareri frumoase despre mine ( cred ca sunt exagerate, dar m-au facut fericita). Sper sa ne mai revedem, sa ma mai intorc in Maramuresul meu drag.
  Prof. Maria Miron

oferta-wise