Actualitate Cultură

Femei din Maramureș. Portrete povestite

image_printPrinteaza

Bine v-am găsit în luna lui mărțișor!

Femei din Maramureș. Portrete povestite” este numele unui mini-primăvăratic proiect pus la cale de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, pentru a marca anul acesta Ziua Internațională a Femeii.

V-am obișnuit până acum cu obiceiuri și credințe populare, cu porți și biserici de lemn, descântece și hori. 8 martie sigur nu-i sărbătoare tradițională, dar e un prilej bun să aflăm mai multe despre viața femeii din satele încă tradiționale.

Am vorbit cu câteva maramureșence. Le-am îndemnat să ne povestească despre ele, despre viața lor, să își facă un autoportret din vorbe. Ce le place să facă? Ce și-ar dori? Când au fost mai mulțumite? Când le-a fost mai greu? De ce le e dor? Au fost vreodată în vacanță? S-au hodinit vreodată? Le-am întrebat și le-am ascultat. Ba chiar le-am filmat. La ele acasă!

Ce ne-au zis puteți vedea și auzi în perioada 8-12 martie, pe pagina de facebook a centrului nostru: facebook.com/culturatraditionala.ro, dar și pe la prietenii de la „Salut Sighet!”.

Mulțumim că ne urmăriți.
O primăvară hireşă!

CJCPCT Liviu Borlan Maramureș
Email: promovaremm@gmail.com
www.culturatraditionala.ro
facebook.com/culturatraditionala.ro

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise