Actualitate ONG Social

Interact Sighet, clubul care nu se lasă înfrânt de pandemie!

image_printPrinteaza

Pentru că nu am uitat să ne bucurăm de lucrurile mici, pentru că nu ne-am lăsat intimidați de situația haotică a anului, din dragoste pentru tineri și oportunități – pentru toate acestea, interactienii noștri s-au mobilizat și au venit cu idei de proiecte care să ne scoată din rutina distanței sociale.

„We like to movie” este proiectul districtual care le dă șansa tinerilor să își descarce mintea și sufletul de toată creativitatea pe care carantina a ținut-o nemanifestată. Scopul este realizarea unui scurtmetraj pe tema „Ai prefera sa ai un buton de pauză sau un buton pentru a derula înapoi?”, iar publicul sighetean va avea ocazia să aleagă piesa cinematografică care să-i reprezinte în etapa districtuală de la Baia Mare.

„Be the change” este o inițiativă pe plan național al Cluburilor Interact prin care se urmărește promovarea frumuseții orașelor României. Tot pe această cale, talentele locale, mici și mari, au și ele șansa de a se face cunoscute. Fotografii și videoclipuri realizate de aceștia vor fi postate pe o pagină de Instagram individuală care va servi ca o carte de vizită pentru orașul ales.

Deoarece nu am uitat nici măcar o clipă de cei mai puțin norocoși, iar cum sărbătorile și vremea rea se apropie cu repeziciune, interactienii vă oferă o oportunitate de a dona (în perioada 23-29 noiembrie, între orele 15.00 – 18.30, de luni până vineri, iar sâmbătă și duminică de la ora 12:00 la ora 16:00, în Parcul Central), alături de ei, haine, cărți, rechizite, jucării și altele pentru cei în nevoie. „Împreună putem ajuta copiii mai puțin norocoși” este premisa de la care tinerii implicați au pornit atunci când au gândit acest proiect.

Sunt trei proiecte, însă noi, interactienii, vă încurajăm sa le priviți ca pe niște uși deschise pentru a vă dezvolta creativitatea și a vă pune la încercare imaginația, pentru a vă face cunoscuți prin arta voastră și pentru a face o faptă bună în aceste vremuri unde un zâmbet pe buze e bine venit oricând!

Denisa BOROICA
PR, Interact Sighet

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aceasta perioada de izolare, de restrictii sub multiplele lor feluri, nu a putut lasa „Clubul Interact Sighet” in amortire si izolare, nu l-a putut face „prizonier ascultator si linistit” al acestei stari. Pe tot parcursul a dovedit neastampar spre firesc si ingeniozitate continua, in conditii de „legalitate”, care le apropia actiunile de ceea ce este firesc vietii. In cele 3 proiecte de acum, unul mai frumos ca altul, isi manifesta aceeasi ingeniozitate, o agitatie utila, care strapunge zidul izolarii, face sa nu fie, desi exista, este construit si-l depasesc prin miraculoase actiuni, care duc lumea dincolo de el, purtand, in acelas timp si legitimitatea, aprobarile necesare, activitatile fiind in interiorul acestora.
    Toate acestea transforma apasarea grea a izolarii, a pericolului, in sperante si optimism, punand lumea in starea si gandirea a ceea ce a fost mai inainte de pervesa pandemie si ceea ce va urma dupa aceasta, speram nu peste mult timp; deci decupeaza oarecum raul existent din firescul vietii, trecand lumea peste el. Si nu sunt doar speculatii de ingeniozitati iluzioniste, ci actiuni realiste, de mai mici sau mai mari amplitudini, folositoare, salvatoare.
    Felicitatri si mult succes acestor inteligenti si continui inovatori ai Clubului „Interact Sighet”, si domnișoarri Denisa Boroica

oferta-wise