Actualitate Cultură Știri

Loc de fumat pentru îndrăgostiți doar la CNDV?!

image_printPrinteaza

Am trăit să o văd și pe asta! După ce la colțul Colegiului Național ”Dragoș Vodă” au fost așezate două bănci (probabil, pentru relaxarea minților obosite) și două felinare (or fi având lumină roșie?), a apărut o tăbliță cu o inscripționare cel puțin bizară vis-a-vis de prestigiul unui colegiu național.

La drept vorbind, avem ”monumentul” cuiului, maxi-scaunul, de ce nu și un colțișor vesel pentru obosiții elevi de colegiu (având în vedere că la nici 200 de metri există două baruri!).

În schimb, nu avem o sală de spectacole (exploatăm la maximum Sala „Monica Chifor” de la Școala de Muzică), nu există un cinematograf, Casa de Cultură ne-a fost confiscată fraudulos – așa că, ce ne mai mirăm de ce a apărut la colțul CNDV…

Pe când bustul primului director al liceului, dl. prof. dr. Eugen Szeles (de exemplu…)?!

Oare Inspectoratul Școlar știe despre această găselniță ieftină? Ce părere are?

Ras Publica

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Mai in gluma, mai in serios, articolul ne poarta prin locuri hazlii,lipsite de cultura, de gandire edilitara, de bun simt, aratand ca nu exista interes pentru administratia actuala, pentru a recladi Sighetul pe baze noi, la pas cu timpul, lasandu-l intr-o degradare urbanistica cat si spirituala, promovand uratul, chiciul, in locul culturii si a artei pentru frumos! Bancile pentru odihna isi au rostul lor in parcuri, unde in mare parte lipsesc, asa cum lipsesc in partea parcului central dinspre vechiul cinematograf, care lipseste si el! Cred ca implantarea uriasului scaun ce se vrea statuie pe strada Dragos Voda, i-a cam privat de „scaun la cap” pe administratorii orasului, care fac mai mereu cate-o nazbatie si vin cu ceva nou si hazliu, in aspectul orasului, ca am ajuns de rasul tarii si nu numai! Azi maine, alaturi de gropile gasite pe arterele de circulatie din oras, vom gasi tablite indicatoare cu: „loc de scaldat!” ca nimic nu este exclus din gandirea primariei in frunte cu edilul sef! Lipsesc locatiile de cultura, lipsesc ca asa au vrut cei care ne conduc si nu prezinta minimum interes pentru oras! Doar promit si nu se tin de cuvant, putin le pasa de oras. Acesta era pe vremuri un centru de cultura, recunoscut in zona si in tara, fiind costruit ce era necesar unui oras cu aspiratii, cladiri ce infrumuseteaza si astazi peisajul urban! Daca nu ar fi fost acestea, eram mai sarac, ca oras, asa cum suntem astazi, cand suntem lasati uitarii si izbelistei celor de la primarie, complacandu-se in gandirea ca-i mai bine sa nu deranjeze acolo unde trebuie, ca Sighetul sa fie oras si nu ceva de care sa-si bata joc, un primar sau cineva care hotareste soarta municipiului! Astazi o bancuta, ieri un scaun, alaltaieri un cui, rasalaltaieri beton in parc in loc de gazon, cocioabe in loc de banci,flori ici colea in parcuri, dar prostie multa!

oferta-wise